top of page

Iberia od lipnja planira letove prema Zagrebu, Zadru i Splitu

Španjolska Iberia prošlog je ljeta prometovala samo na redovnoj liniji između Madrida i Dubrovnika, dok ove godine najavljuje ponovnu upostavu linija iz Madrida prema Zagrebu, Zadru i Splitu.

U ljeto 2020. godine španjolski je nacionalni avioprijevoznik, umjesto četiri, imao svega jednu destinaciju u Hrvatskoj - Zračnu luku Dubrovnik. Ove ljetne sezone kompanija namjerava prometovati prema sve četiri zračne luke u Hrvatskoj, isto kao i u ljeto 2019. godine. Radi se o redovnim linijama iz Madrida prema Zagrebu, Zadru i Splitu. Linija prema Dubrovniku već je u prometu.

Linija prema Zagrebu

Redovna linija Madrid - Zagreb - Madrid imala je najavljene letove od početka ljetnog reda letenja (kraja ožujka), no zbog epidemiološke situacije letovi se kontinuirano otkazuju. Iberia trenutno planira uspostaviti promet između dva glavna grada od petka, 04. lipnja.


Od navedenog datuma kompanija trenutno nudi tri tjedna leta između Zagreba i Madrida, svakog petka, subote i nedjelje sa zrakoplovima tipa A320.

Kompanija u srpnju namjerava povećati broj rotacija prema Zagrebu, uvođenjem četvrtog leta u tjednu, svakog utorka. Raspored za srpanj a osobito kolovoz još je podložan promjenama, kompanija će svakako analizirati stanje bookinga i samu potražnju na pojedinim letovima kako se budemo približavali špici ljetne sezone.


Radi se o znatno manjem broju letova ovog prijevoznika prema Zagrebu u odnosu na ljeto 2019. godine kada je Iberia na ovoj liniji prometovala dva puta dnevno, no s obzirom na cjelokupnu situaciju, svakako je pozitivna vijest da se ova kompanija planira vratiti ovog ljeta u zagrebačku zračnu luku, podsjećamo, to prošle godine nije bio slučaj.

Linija prema Splitu

Od 01. lipnja Iberia planira obnoviti liniju Madrid - Split - Madrid. Od spomenutog datuma najavljena su tri tjedna leta, utorkom, subotom i nedjeljom.

Već u drugom tjednu lipnja dodaje se let srijedom, a od 21. lipnja najavljeno je 6 letova tjedno, svakog dana osim četvrtka. Red letenja za srpanj se razlikuje od rasporeda za lipanj, no izgledno je da će kompanija do srpnja napraviti još operativnih promjena na ovoj liniji.

Linija prema Zadru

Iberia planira ponovno uspostaviti liniju Madrid - Zadar - Madrid od 29. lipnja. Ova bi linija trebala biti u prometu do kraja ljetne sezone dva puta tjedno, svakog utorka i subote, na njoj su također najavljeni zrakoplovi tipa A320.

Planirana odredišta Iberie u Hrvatskoj u ljeto 2021.
Linija prema Dubrovniku

Redovni letovi između Madrida i Dubrovnika prometuju uredno od samog početka ljetnog reda letenja, a kompanija je nedavno povećala broj operacija na ovoj liniji pa su kroz cijeli lipanj dostupni letovi petkom i nedjeljom.

Od početka do sredine lipnja najavljena su četiri leta tjedno (petkom, subotom, nedjeljom i ponedjeljkom), a od 18. lipnja linija će prometovati svakodnevno. U srpnju Iberia planira još veći broj operacija prema Dubrovniku, no realizacija će prije svega ovisiti o dobro poznatim faktorima.


Osim Iberie, ni jedna druga aviokompanija ne prometuje na direktnoj liniji između hrvatskih zračnih luka i Madrida. Uz putnike kojima je krajnje odredište Madrid, Iberia je već dugi niz godina jedna od prvih izbora brojnih putnika koji svoje putovanje nastavljaju prema Južnoj Americi (odredišta poput Bogote, Lime, Santiaga, Sao Paula, Buenos Airesa i sl.).

bottom of page