top of page

Hrvatske zračne luke uskoro ponovno povezane s Londonom

Od početka zimskog reda letenja prošle godine, zagrebačka je zračna luka jedina imala direktnu vezu s Londonom. To će se promijeniti nakon gotovo 7 mjeseci, brojni avioprijevoznici do kraja ovog mjeseca obnovit će promet na sezonskim linijama prema hrvatskim zračnim lukama.

Photo: Reuters
Dubrovnik i London

Od 28. svibnja britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, obnovit će promet na svojoj sezonskoj liniji između Londona (zračna luka Heathrow) i Dubrovnika. Letovi su od spomenutog datuma potvrđeni tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje. Dubrovnik će biti prvo odredište British Airwaysa u ovoj ljetnoj sezoni u Republici Hrvatskoj.


Od 30. lipnja na liniji London Gatwick - Dubrovnik promet će obnoviti britanski EasyJet. U početku je najavljen jedan let tjedno, nedjeljom, no već od 07. lipnja najavljeno je povećanje u vidu broja tjednih operacija, svakog ponedjeljka, četvrtka, subote i nedjelje.

Split i London

EasyJet će 22. svibnja ponovno uvesti liniju London Luton - Split, u početku s dva leta tjedno, četvrtkom i subotom, a od 08. lipnja najavljena su četiri leta tjedno na ovoj liniji.

Od 29. svibnja uvode se još dvije linije između Splita i Londona. Croatia Airlines obnovit će promet prema Heathrowu s jednim tjednim letom, subotom, dok će Easyjet uvesti liniju prema zračnoj luci Gatwick također jednom tjedno, subotom. EasyJet već od 08. lipnja najavljuje 6 letova tjedno na ovoj liniji, svakog dana osim srijedom.

British Airways je do prije nekoliko dana najavljivao povratak u Split u prvim danima lipnja, no letovi su još jednom odgođeni i trenutno najavljeni od 11. lipnja.

Pula i London

Od 03. lipnja irski Ryanair uvodi liniju London Stansted - Pula. Letovi su kroz lipanj najavljeni dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Od 12. lipnja i EasyJet planira uvesti liniju između Pule i London Gatwicka.

Zadar i London

Ryanair će od 01. lipnja obnoviti promet između Stansteda i Zadra. Najavljena su dva leta tjedno, utorkom i subotom.

Zagreb i London

Croatia Airlines do svibnja je prometovala između Heathrowa i Zagreba jednom tjedno, ponedjeljkom, no od početka ovog mjeseca kompanija prometuje i na drugom tjednom letu između dvije zračne luke - svakog petka. Od ovog tjedna Croatia će prometovati između Heathrowa i Zagreba tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i petka.


Povratak British Airwaysa u Zagreb trenutno je odgođen za kraj lipnja.

Ostale hrvatske zračne luke otvorene za međunarodni promet (Rijeka, Osijek i Brač) nemaju najavu redovnih letova iz londonskih zračnih luka za svibanj, a za očekivati je da će spomenute zračne luke biti bez direktne veze s Londonom kroz cijelu ljetnu sezonu.

bottom of page