top of page

Hrvatska na 48 sati zabranjuje direktne letove iz Velike Britanije

S obzirom na informacije o novom soju korona virusa u Velikoj Britaniji, Hrvatska će nakratko zabraniti direktne letove iz Velike Britanije prema hrvatskim zračnim lukama.


Premijer Andrej Plenković na Twitteru je objavio kako će iz mjera opreza Hrvatska obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o potencijalnom novom soju korona virusa.


Posljedično, Croatia Airlines biti će prisiljena otkazati direktni povratni let Zagreb - London Heathrow - Zagreb (ponedjeljak, 21.12.), dok će mjera utjecati i na direktni let British Airwaysa na istoj liniji u utorak, 22. prosinca.


S obzirom na blagdansko vrijeme i relativno dobru potražnju na letovima u tjednu prije Božića, za očekivati je da će ova mjera utjecati na značajan broj putnika koji su se odlučili upravo ovim direktnim letovima vratiti u Hrvatsku u vrijeme blagdana.


Još nije poznato na koji način će se regulirati ulazak putnika iz Velike Britanije koji su u hrvatske zračne luke došli s presjedanjem. Podsjećamo, Nizozemska je također uvela zabranu letova prema Velikoj Britaniji, a dodatno su to još učinile i druge europske zemlje, Njemačka, Austrija, Bugarska, Belgija i Italija.

bottom of page