top of page

Hainan Airlines dolazi u Zagreb!

Poznati kineski avioprijevoznik, Hainan Airlines, planira ad-hoc charter operaciju prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Hainan Airlines, kineska aviokompanija čija se četiri glavna čvorišta nalaze u Pekingu, Haikou, Xianu i Shenzhenu, planira charter operaciju prema zagrebačkoj zračnoj luci.


Zrakoplov tipa Boeing B787-9 koji može prevesti ukupno 289 putnika (30 u poslovnoj te 259 u ekonomskoj klasi) trebao bi sletjeti u Međunarodnu zračnu luku Zagreb u petak, 28. listopada u večernjim satima (21:05 po hrvatskom vremenu), nakon otprilike 10 sati leta iz Zračne luke Haikou, aerodroma koji služi istoimenom gradu u provinciji Hainan u kojem živi više od 2 milijuna stanovnika.

Nakon 3 i pol sata u Zagrebu, širokotrupni zrakoplov tipa B787-9 trebao bi poletjeti natrag prema Haikou te sletjeti u spomenutu zračnu luku u 18 sati po lokalnom vremenu. Radi se o ad-hoc charter operaciji.


Podsjećamo, charter letove prema glavnom gradu Hrvatske ove je jeseni planirao i Korean Air, no isti su otkazani, te će isti avioprijevoznik za potrebe drugog klijenta odraditi nekoliko charter letova prema Zračnoj luci Dubrovnik.


Između Hrvatske i Kine trenutno ne postoje direktne redovne linije, većina putnika putuje preko velikih europskih čvorišta u Frankfurtu, Munchenu, Parizu, Londonu i Amsterdamu.


Spomenuti širokotrupni tip zrakoplova redovno je dolazio u Zagreb na liniji Korean Aira iz Seula dok je ista bila u prometu, dok će Qatar Airways ove zime, u vrijeme održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva, na redovnoj liniji između Zagreba i Dohe koristiti manju verziju ovog tipa zrakoplova, B787-8.

bottom of page