top of page

Gust promet u hrvatskim zračnim lukama na Uskrs

Iz Hrvatske se ovog Uskrsa moglo letjeti prema brojnim destinacijama u Europi i dalje. Dolaskom ljetnog reda letenja zračni promet se prilično zahuktao u svim hrvatskim zračnim lukama. U narednom razdoblju sa sve toplijim danima i ljetnom sezonom dolazi i još gušći raspored letenja. U nastavku pogledajmo gdje se sve ovog Uskrsa letjelo, odnosno moglo letjeti iz Hrvatskih zračnih luka.

Photo: Zračna luka Split
Split

Uskrsni blagdani definitivno predstavljaju uvod u ljetnu sezonu što se tiče broja putnika i letova u splitskoj zračnoj luci. U Splitu je u najavi bilo preko 260 dolaznih i odlaznih letova u razdoblju od četvrtka 14. travnja do ponedjeljka 18. travnja (podsjetnik dostupan na LINKU).


Iako se sve najave nisu ostvarile, definitivno je zabilježen znatan broj letova i aviokompanija u Zračnoj luci Split. Najzaposlenija aviokompanija ovog Uskrsa po broju letova u Splitu bio je EasyJet koji je letio prema Ženevi, Baselu, Londonu, Bristolu, Glasgowu, Manchesteru i Berlinu.


Od ostalih stranih aviokompanija iz Splita su putnike prevozili Volotea (Marseille, Nantes, Bordeaux), Eurowings (Stuttgart, Köln, Hamburg), Lufthansa (Frankfurt, München), Condor (Frankfurt, Düsseldorf), Transavia (Pariz Orly), KLM (Amsterdam), Ryanair (Dublin), Vueling (Rim), Austrian (Beč). Domaći avioprijevoznik Croatia Airlines povezivala je Split sa Zagrebom, Münchenom, Frankfurtom i Rimom.

Zagreb

Nedjelja je tradicionalno najprometniji dan u zagrebačkoj zračnoj luci, a tako je bilo i ovog Uskrsa. Zagreb je bio povezan s brojnim destinacijama, a posebno su Croatia Airlines i Ryanair prednjačili po broju letova i destinacija.


Ryanair je iz Zagreba letio za London (Stansted), Basel, Thessaloniki, Brussels (Charleroi), Manchester, Rim, Pariz (Beauvais), Dublin, Brindisi, Milan i Bratislavu. Croatia Airlines iz Zagreba je letjela za München, Frankfurt, Dublin, Amsterdam, Copenhagen, Pariz, Zürich, Sarajevo, Brussels i Skopje te prema domaćim odredištima, odnosno Puli (via Zadar), Splitu i Dubrovniku.

Od ostalih aviokompanija u Zagreb su prometovale KLM (Amsterdam), Lufthansa (Frankfurt, München), Turkish (Istanbul), Qatar (Doha), Iberia (Madrid), Austrian (Beč), Eurowings (Stuttgart, Köln), British (London), LOT (Varšava), AirFrance (Pariz) i Air Serbia (Beograd).

Dubrovnik

Promet se počeo pojačavati i u našoj najjužnijoj zračnoj luci. Dubrovnik je ovog Uskrsa bio povezan s preko


Od aviokompanija u Dubrovnik su prometovale Croatia Airlines (Zagreb, Pariz), British (London), Jet2 (Manchester, London, Edinburgh), Austrian (Beč), Ryanair (Dublin), Vueling (Barcelona), Iberia (Madrid), LOT (Varšava).

Zadar

U Zadru je ovog Uskrsa također bilo dosta prometno, budući da je irski niskotarifni prijevoznik Ryanair aktivirao značajan broj sezonskih linija. Iz Zadra Ryanair je letio za Marseille, Weeze (Düsseldorf), Newcastle, Edinburgh, Eindhoven, Beč, Dublin, Stockholm i Budimpeštu.


Uz Ryanair, u Zadar su letjeli Croatia Airlines na liniji Zagreb-Zadar-Pula-Zagreb te Lufthansa na liniji prema Münchenu.


Od ostalih zračnih luka Pula je bila povezana na Uskrs s Münchenom, Londom i Zagrebom (linija Zagreb-Zadar-Pula-Zagreb), a Rijeka s Londonom (Stansted).

bottom of page