Gdje se ove nedjelje moglo letjeti iz Zadra, Pule i Rijeke?

Kako se primičemo samom srcu ljetne sezone, tako i brojke putnika rastu diljem hrvatskih zračnih luka. Iako oporavak ne ide jednakom brzom u svim hrvatskim zračnim lukama, svakako je vidljiv napredak u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U današnjem članku donosimo pregled destinacija i aviokompanija koje su zabilježile zračne luke u Zadru, Puli i Rijeci.

Zadar

Zadarska zračna luka jedna je rijetkih zračnih luka koja se može pohvaliti ne samo brzim oporavkom broja putnika i zrakoplova već i puno boljim brojkama nego je to bio slučaj u 2019. godini. Kao što smo već objavili (LINK) zračna luka Zadar zabilježila je najveći broj putnika u jednom mjesecu od otvaranja svojih vrata! Na Zemuniku je u lipnju 2022. godine bilo čak 172.941 putnika dok ih je u lipnju prethodne godine bilo 25.155, a u lipnju 2019. godine 124.065 putnika.


Zračna luka Zadar zabilježila je i ovaj vikend značajan broj putnika i letova. Najzaposlenija aviokompanija u Zadru je bio irski niskotarifni prijevoznik Ryanair, budući da im se u Zadru nalazi jedna od baza. Ryanair je iz Zadra putnike prevozio u Marseille, Poznan, London (Stansted), Milan, Bolognu, Weeze, Newcastle, Edinburgh, Eindhoven, Vaxjo, Beč, Varšavu, Dublin, Sofiu, Liverpool, Stockholm, Bari, Nuremberg i Budimpeštu.

Od ostalih aviokompanija u Zadru smo mogli vidjeti Eurowings (Stuttgart), EasyJet (Amsterdam), Lufthansu (Munchen, Frankfurt) te hrvatskog nacionalnog prijevoznika na liniji Zagreb-Zadar-Pula-Zagreb.

Pula

Sukladno objavljenoj statistici (LINK) Zračna luka Pula u lipnju 2022. godine prihvatila je i otpremila 62.220 putnika, dok ih je u lipnju prošle godine bilo 19.796. Pula u brojkama značajno zaostaje za razdobljem prije izbijanja globalne pandemije. U lipnju 2019. godine kroz ovu zračnu luku prošlo je čak 136.829 putnika, čime ovog lipnja nije ostvareno niti 50% prometa u usporedbi s istim mjesecom 2019. godine.


Iz Pule su ove nedjelje letove zabilježili SAS (Copenhagen, Stockholm), Lufthansa (Munchen, Frankfurt), Ryanair (London Stansted, Beč), British (London Heathrow), EasyJet (London Gatwick), AirSerbia (Beograd), Transavia (Roterdam) te Croatia Airlines na domaćoj liniji Zagreb-Zadar-Pula-Zagreb.

Rijeka

Riječka zračna luka, sukladno ranijim najavama avioprijevoznika, ovog je lipnja zabilježila značajno povećanje broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine te je kroz ovu zračnu luku prošlo 26.603 putnika u lipnju 2022. godine. Rekordne 2019. godine u lipnju je u Rijeci zabilježeno 31.272 putnika, a više o samoj statistici zračne luke RIjeka možete pročitati klikom na LINK.


U Rijeku su ove nedjelje letjeli Ryanair (Brussels, London Stansted i Stockholm), Eurowings (Dusseldorf, Hamburg i Berling), Air Baltic (Riga), Transavia (Eindhoven), LOT (Varšava i Zeilona Gora) te Croatia Airlines (Munchen).


U srpnju se u sve tri zračne luke očekuju veće brojke putnika, aviokompanija i destinacija u odnosu na prethodni mjesec te se nadamo kako će se najavljeni red letenja u što većoj mjeri i održati prema rasporedu.