top of page

Francuski predsjednik u Zagreb dolazi sa zrakoplovom tipa A330

Francuski predsjednik, Emmanuel Macron, sutra dolazi u prvi službeni posjet Republici Hrvatskoj. Macron bi u zagrebačku zračnu luku trebao sletjeti u srijedu u 19 sati i 45 minuta.

Emmanuel Macron slijeće u zagrebačku zračnu luku sutra u 19 sati i 45 minuta, čime započinje prvi službeni posjet jednog francuskog predsjednika Republici Hrvatskoj. Macron, naravno, u Zagreb ne dolazi redovnom linijom Air Francea ili Croatia Airlines, već državnim zrakoplovom.


U 19 sati i 45 minuta u Zagreb bi trebao sletjeti zrakoplov tipa A330-200 francuskog ratnog zrakoplovstva u posebnom bojanju (na fotografiji gore), kojeg uglavnom koriste visoki državni dužnosnici Francuske na svojim službenim inozemnim putovanjima. Upravo će ovim zrakoplovom registarske oznake F-UJCT, starim svega 6 godina, u zagrebačku zračnu luku sletjeti i predsjednik Macron.

A330-200 bit će parkiran na staroj stajanci zagrebačke zračne luke, a u 20 sati i 25 minuta očekuje se i slijetanje zrakoplova tipa Dassault Falcon 7X, registarske oznake F-RAFB. Oba zrakoplova iz Zagreba bi trebala poletjeti u četvrtak, 25. studenog, u 16 sati, prema Zračnoj luci Fiumicino u Rimu.

Zbog visokih mjera sigurnosti i dolaska predsjednika Macrona, teško je za očekivati da će sigurnosne službe dozvoliti spotterima pristup uzletno - sletnoj stazi zagrebačke zračne luke.

bottom of page