top of page

Francuska

Updated: Aug 24, 2021

Državljani Republike Hrvatske stariji od 12 godina koji su cijepljeni protiv COVID-19, odnosno koji su primili jedno od cjepiva protiv virusa COVID-19 koje je odobrila Europska agencija za lijekove (Agence européenne du médicament, EMA) – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde o cijepljenju, tzv. covid-putovnice koja sadrži digitalni kod:

  • 2 tjedna nakon primitka druge doze za dvofazna cjepiva (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);

  • 4 tjedna nakon primitka jednofaznog cjepiva (Johnson&Johnson);

  • 2 tjedna nakon primitka jedne doze cjepiva za osobe koje su razvile antitijela i potrebna im je samo jedna doza cjepiva.

Državljani Republike Hrvatske stariji od 12 godina koji nisu cijepljeni, kao i svi putnici koji dolaze iz tzv. „zelene zone“ (koja trenutno uključuje sve zemlje Europske unije, Andoru, Island, Lihtenštajn, Kneževinu Monako, Norvešku, Vatikan, San Marino, Švicarsku; te Albaniju, Australiju, Bosnu i Hercegovinu, Brunej, Kanadu, Hong Kong, Izrael, Japan, Kosovo, Libanon, Crnu Goru, Novi Zeland, Sjevernu Makedoniju, Saudijsku Arabiju, Srbiju, Singapur, Južnu Koreju, Taiwan, Ukrajinu, USA i Vanuatu) pri putovanju u Francusku Republiku moraju predočiti negativan rezultat PCR testiranja ili antigenski test, ne stariji od 72 sata; za putnike koji dolaze sa Cipra, iz Nizozemske, Grčke i Portugala negativan rezultat PCR testiranja ili antigenski test ne smiju biti stariji od 24 sata. Više informacija potražite na poveznici i poveznici.


bottom of page