top of page

FlyDubai povećava broj operacija prema Zagrebu

FlyDubai, niskotarifna aviokompanija u vlasništvu Ujedinjenih Arapskih Emirata, u drugoj polovici prosinca povećava broj tjednih operacija između Dubaija i Zagreba.

FlyDubai se nakon dulje pauze 23. rujna ove godine vratio u zagrebačku zračnu luku. Kompanija od tada prometuje između Zagreba i Dubaija svega dva puta tjedno. Kompanija će ipak u prosincu ove godine povećati broj tjednih letova između dva grada.


FlyDubai će od 27. prosinca povećati broj tjednih operacija između Dubaija i Zagreba s postojeća dva na četiri leta tjedno. Uz letove četvrtkom i subotom, FlyDubai će između dva grada dodatno prometovati ponedjeljkom i utorkom.

Četiri tjedna leta u ponudi su sve do kraja svibnja sljedeće godine, a prema trenutnim najavama FlyDubai će i.u ljetnom redu letenja prometovati na ovoj liniji. Kao što smo prvi i najavili, Emirates se trajno povukao iz zagrebačke zračne luke.

U Dubaiju se trenutno održava Expo 2020, (do kraja ožujka sljedeće godine) a svi oni koji kupe karte FlyDubaija, na poklon dobivaju jednodnevnu ulaznicu za spomenuti događaj.


Povećanje u vidu tjednih letova bilo je planirano i ranije, no kompanija je otkazala određene polaske.


Na letovima prema Zagrebu prometuju uglavnom zrakoplovi tipa B737 MAX8 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 166 putnika. S obzirom na to da FlyDubai i Emirates usko surađuju, zagrebačkim se putnicima preko Dubaija omogućuje jednostavno presjedanje na letove upravo tog poznatog avioprijevoznika te nastavak putovanja prema nizu odredišta.

bottom of page