top of page

FlyDubai 5 puta tjedno za Zagreb, u lipnju i u Dubrovniku

FlyDubai, niskotarifni avioprijevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, trenutno prometuje na redovnoj liniji između Dubaija i Zagreba, a krajem lipnja planira se uvođenje i sezonske linije između Dubaija i Dubrovnika.

FlyDubai prometuje redovno prema Zagrebu sada već nekoliko mjeseci, dok su u posljednje dvije godine letovi više puta najavljivani i otkazivani. Partnerska kompanija, Emirates, koja je do 2019. godine prometovala na ovoj liniji, istu je ukinula nakon izbijanja pandemije zbog niske potražnje te istu prebacila na niskotarifnog prijevoznika.


Redovni letovi između Dubaija i Zagreba dostupni su 4 puta tjedno, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka i subote, a za sada je povećanje tjednih rotacija planirano od kraja lipnja, kada bi linija trebala biti u prometu i nedjeljom. Navedeni broj tjednih rotacija FlyDubai planira zadržati do samog početka rujna.


Sezonska linija između Dubaija i Dubrovnika u prometu će ponovno biti od 23. lipnja, i to tri puta tjedno, svakog četvrtka, petka i nedjelje. do sredine rujna. Linija će s prometom završiti s početkom listopada.

Na obje linije prema Hrvatskoj najavljeni su zrakoplovi tipa B737 MAX8 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 166 sjedala (10 u poslovnoj te 156 u ekonomskoj klasi).


U razdoblju od lipnja do kraja ljetnog reda letenja FlyDubai nudi 32.204 sjedala između Dubaija i Zagreba, te 13.944 sjedala između Dubaija i Dubrovnika, ukupno 46.148 prema odnosno iz dvije hrvatske zračne luke.


FlyDubai ima code-share sporazum s Emiratesom pa je moguće nastaviti putovanje preko Dubaija s ovom poznatom aviokompanijom prema nizu odredišta u Africi, Aziji, Australiji i Novom Zelandu.

bottom of page