Finnair povećava broj letova prema Hrvatskoj

Finski avioprijevoznik, Finnair, član Oneworld alijanse, u drugoj polovici lipnja povećava broj letova prema dvije hrvatske zračne luke.

Finnair će od 20. lipnja povećati broj letova prema Splitu i Dubrovniku, dok će broj tjednih letova između Helsinkija i Zagreba ostati isti kao i do sada.


Finski će nacionalni avioprijevoznik do kraja srpnja ove godine obaviti 24 povratna leta na liniji između Helsinkija i Zagreba. Linija je uvedena 01. svibnja ove godine, a operacije se nastavljaju tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje. Umjesto zrakoplova iz A320 obitelji, avioprijevoznik će između dva grada uglavnom koristiti zrakoplove manjeg kapaciteta, tipa E190 (100 sjedala), dok su na određene datume najavljeni i zrakoplovi tipa A319.


Do kraja srpnja između Helsinkija i Zagreba Finnair nudi ukupno 5.480 sjedala.

Što se tiče Zračne luke Split, do 19. lipnja najavljena su tri leta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom, a od 20. lipnja dostupan je i četvrti let tjedno, svakog petka. Navedeni broj tjednih operacija planiran je kroz špicu ljetne sezone. Za razliku od linije prema Zagrebu, Finnair prema Splitu najavljuje zrakoplove tipa A321 i A320 (209 i 174 sjedala).


Između Splita i Helsinkija Finnair do kraja srpnja nudi čak 11.840 sjedala


Slična je situacija i u Dubrovniku. Do 19. lipnja također su najavljena tri leta tjedno, petkom, subotom i nedjeljom, a od sljedećeg dana dostupan je i let četvrtkom. Između dva grada najavljeni su zrakoplovi tipa A320 i A321, no zrakoplovi tipa A321 bit će češći na Resniku nego na Čilipima.


Između Dubrovnika i Helsinkija finski avioprijevoznik do 31. srpnja nudi 11.655 sjedala.


Finnair je računao na veći broj transfernih putnika iz Azije, no zbog izbijanja rata u Ukrajini i zatvorenosti zračnog prostora Rusije, linije prema Aziji su ili značajno reducirane ili obustavljene, pa je većina putnika na linijama prema odnosno iz Hrvatske point-to-point.

Hoće li Finnair zadržati letove prema Zagrebu i u zimskom redu letenja?

  • Hoće

  • Neće