top of page

FIFA 22: Qatar povećava operacije za Zagreb, najavljen B787

Qatar Airways, član One World alijanse, u posljednja je dva dana napravio izmjene tipa zrakoplova na više od 80 međunarodnih linija, uključujući i onu prema Zagrebu. Radi se o operativnim promjenama zbog održavanja svjetskog nogometnog prvenstva zbog kojeg se očekuje velika potražnja na letovima prema ovoj državi.

Qatar Airways zbog održavanja svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru povećava broj letova za Zagreb te će ujedno na liniji koristiti širokotrupne zrakoplove.


Naime, od 17. studenog do 20. prosinca ove godine Qatar Airways će između Zagreba i Dohe prometovati svakodnevno, s večernjim polaskom iz Zagreba, te će na liniji, umjesto uskotrupnih zrakoplova tipa A320 prometovati širokotrupni zrakoplovi tipa Boeing 787-8.

Naime, u Katru će se, u razdoblju od 20. studenog do 18. prosinca ove godine održati svjetsko nogometno prvenstvo i nacionalni se avioprijevoznik priprema za veliku potražnju na svojim letovima, pa je, kako je ranije spomenuto, samo u protekla dva dana napravio operativne promjene na više od 80 međunarodnih linija.


Između Dohe i Zagreba B787-8 obavit će ukupno 34 povratna leta čime će Qatar Airways ponuditi ukupno 17.136 sjedala, od čega je gotovo 1.500 sjedala dostupno u poslovnoj (business) klasi.


Zrakoplovi tipa B787-8 Qatar Airwaysa u poslovnoj klasi imaju konfiguraciju 1-2-1, dok su u ekonomskoj klasi u klasičnoj konfiguraciji 3-3-3. Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije, u ljeto 2019. godine, Qatar Airways je na liniji između Zagreba i Dohe prometovao čak dva puta dnevno, a upravo je širokotrupni B787-8 trebao dolaziti u Zagreb u ljetnom redu letenja 2020. godine, no to se zbog pandemije nije dogodilo.


bottom of page