top of page

Eurowings uvodi još jednu liniju prema Zagrebu!

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, uvodi svoju treću liniju prema zagrebačkoj zračnoj luci.

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, dio Lufthansa grupe, krajem kolovoza uvodi svoju treću liniju prema zagrebačkoj zračnoj luci.


Radi se o liniji Dusseldorf - Zagreb - Dusseldorf koja je u prometu bila u razdoblju od listopada 2017. do kraja 2019. godine, a zatim je ukinuta zajedno sa linijom iz Berlina.

Od 31. kolovoza Eurowings će ponovno uspostaviti promet na spomenutoj liniji, povezujući dva grada dva puta tjedno, svakog utorka i subote, sa zrakoplovima tipa A319, kapaciteta 150 putnika. Od kraja kolovoza do kraja ljetnog reda letenja (kraja listopada), kompanija će između Dusseldorfa i Zagreba ponuditi ukupno 5.400 sjedala.

Valja istaknuti kako će linija Dusseldorf - Zagreb - Dusseldorf biti cjelogodišnja

Uz obnavljanje prometa na liniji prema Dusseldorfu, Eurowings iz Zagreba prometuje prema Kelnu (tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom) i Stuttgartu (dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom). Od kraja kolovoza Eurowings će imati tri međunarodne linije prema Zagrebu s ukupno 7 tjednih letova.


Od rujna, zagrebačka će zračna luka biti direktno povezana s 10 zračnih luka u Njemačkoj, a na njima će prometovati Croatia Airlines, Lufthansa, Eurowings i Ryanair.

Zračna luka Zagreb ni prije izbijanja globalne pandemije nije imala ovoliki broj međunarodnih linija prema Njemačkoj, pa veseli najava ranije spomenutih aviokompanija.


Više o potvrđenim linijama Eurowingsa prema Hrvatskoj za lipanj možete pročitati u našoj prethodnoj objavi o ovoj aviokompaniji.bottom of page