top of page

Eurowings u svibnju najavljuje čak 10 linija prema Hrvatskoj

Eurowings, niskotarifni avioprijevoznik iz Lufthansa grupacije, u svibnju će obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati čak 10 redovnih linija prema četiri hrvatske zračne luke.

Poznati njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, u svibnju će imati čak 10 međunarodnih linija prema četiri hrvatske zračne luke - Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu.


Ova kompanija trenutno prometuje na tri međunarodne linije prema Hrvatskoj (jedna prema Zagrebu i dvije prema Splitu), a u svibnju će obnoviti promet na njih još sedam.

Više letova prema Zagrebu i Splitu

Zagreb će i dalje biti povezan sa Kölnom tri puta tjedno (srijedom, petkom i nedjeljom), a Eurowings će od 20. svibnja obnoviti promet na liniji između Stuttgarta i Zagreba s dva leta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Kako smo spomenuli, Eurowings trenutno prometuje na dvije linije prema Splitu, a u svibnju će ih imati ukupno pet.


Linije iz Dusseldorfa i Stuttgarta prema Splitu trenutno prometuju jednom tjedno, a na obje linije uvodi se i drugi let tjedno (uz subotu, dodatni let utorkom).


Eurowings će početkom svibnja uvesti linije iz Kölna, Dortmunda i Hamburga prema Splitu, a sve će linije biti u prometu jednom tjedno, subotom.

Uvode se linije prema Zadru i Rijeci

Zadarska i riječka zračna luka u svibnju će dočekati prve zrakoplove ove aviokompanije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.


Linija Dusseldorf - Rijeka - Dusseldorf započeti će s prometovanjem na samom kraju mjeseca (29. svibnja), jednom tjedno, subotom, dok će prema Zadru Eurowings obnoviti promet na dvije linije.


Linija Stuttgart - Zadar - Stuttgart prometovat će od 23. svibnja, jednom tjedno, nedjeljom, dok će linija Köln - Zadar - Köln prometovati od 22 svibnja, također jednom tjedno, subotom.

Eurowings će tako u svibnju obaviti gotovo 100 rotacija na 10 međunarodnih linija prema i iz četiri hrvatske zračne luke, pri čemu će najveći broj sjedala biti ponuđen upravo prema Zagrebu i Splitu. U lipnju možemo očekivati veći broj tjednih operacija na navedenim linijama, kao i uvođenje dodatnih te obnavljanje prometa ovog prijevoznika prema pulskoj zračnoj luci. Podsjećamo, linija prema Osijeku nije u prodaji za ovu godinu.


Na svim linijama prema Hrvatskoj u svibnju su najavljeni zrakoplovi iz A320 obitelji.

bottom of page