top of page

Eurowings smanjuje promet prema Zagrebu, promjene i u Splitu

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, član Lufthansa grupacije, u siječnju sljedeće godine privremeno prekida promet između Zagreba, Düsseldorfa i Stuttgarta. Odgođen je i početak prometovanja na novoj liniji za Prag.

Njemački Eurowings smanjuje broj letova prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb! Iako se to nije očekivalo s obzirom na situaciju s globalnom pandemijom koja je daleko bolja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, Eurowings očito bilježi manji interes od očekivanog i posljedično privremeno ukida čak dvije linije iz Njemačke prema Zagrebu, dok novu najavljenu liniju između Praga i Zagreba neće tako skoro ni pokrenuti.


Naime, Eurowings trenutno prometuje na tri linije prema Zagrebu, iz Stuttgarta, Düsseldorfa i Kölna.


Jedino će linija između Kölna i Zagreba, prema trenutnim informacijama, ostati u prometu kroz cijeli zimski red letenja. Naime, na njoj Eurowings trenutno prometuje tri puta tjedno, za Božić je najavljeno pet letova tjedno, a od 14. siječnja najavljeno je smanjenje na dva leta tjedno - petkom i nedjeljom.

Zadnji let na liniji između Zagreba i Düsseldorfa koju je Eurowings uveo krajem ovog ljeta, obavljen je 27. studenog, a svi letovi nakon spomenutog datuma su otkazani. Kompanija će obaviti svega četiri povratna leta u razdoblju između 18. i 28. prosinca, u vrijeme najveće potražnje, dok su ostali letovi u prosincu i siječnju otkazani. Prema trenutnim najavama Eurowings bi ponovno trebao prometovati na ovoj liniji od 08. veljače 2022. no to još uvijek treba uzeti s rezervom.


Linija Stuttgart - Zagreb - Stuttgart prometuje tri puta tjedno, do 09. siječnja broj tjednih letova povećat će se na čak pet, dok su svi ostali letovi nakon spomenutog datuma otkazani! Ponovna uspostava linije za sada je najavljena za 07. veljače.


Nova linija koju je Eurowings najavio ove godine, ona između Praga i Zagreba, do sada je imala nekoliko operativnih promjena. Iako su letovi bili najavljeni za prosinac, to se ipak neće dogoditi. Kompanija je otkazala sve najavljene operacije između dva grada čak do 08. veljače sljedeće godine, a od tada je u najavi jedan let tjedno. S obzirom na brojne odgode, za očekivati je da ova linija ipak neće krenuti s prometovanjem barem do početka proljeća.

Eurowings je u zimskom redu letenja prisutan i u Zračnoj luci Split. Prema Splitu Eurowings prometuje na dvije linije, iz Stuttgarta i Düsseldorfa. I na ovim je linijama došlo do operativnih promjena.


Linija između Stuttgarta i Splita prometuje dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, pred same blagdane dodaje se i let utorkom, a od 09. siječnja linija će biti u prekidu sve do sredine veljače.


Linija između Splita i Düsseldorfa prometuje srijedom i subotom, a od 08. siječnja ukida se let srijedom te se zadržavaju operacije subotom do sredine veljače, kada bi ponovno trebala biti dostupna dva tjedna leta.


bottom of page