top of page

Eurowings odustao od linije između Zagreba i Praga

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, član Lufthansa grupe, Eurowings, ipak neće pokrenuti redovne operacije između Praga i Zagreba.

Njemački Eurowings u ovogodišnjem ljetnom redu letenja neće prometovati na najavljenoj liniji između Praga i Zagreba. Prijevoznik je ovu liniju najavio još prošle jeseni, no od tada je kontinuirano odgađao početak operacija.


Linija je prvotno bila planirana od studenog, pa zatim od Božića, a od tada je dodatno odgađana još nekoliko puta. Prvo su bila najavljena dva leta tjedno, no zatim je Eurowings smanjio broj rotacija i planirao tek jedan let tjedno.

Do realizacije letova ipak neće doći, Eurowings je ovu liniju u potpunosti povukao iz prodaje za ovu ljetnu sezonu, a Zagreb time ujedno neće imati direktnu vezu s glavnim gradom Češke ni ove godine.


Podsjećamo, Prag i Zagreb imali su redovnu zračnu vezu u ljeto 2019. godine, na liniji su ranije prometovali i Czech Airlines i Croatia Airlines, no od izbijanja globalne pandemije navedeni prijevoznici nisu obnovili promet na spomenutoj liniji.


Prag je u ljetnom redu letenja povezan s drugim hrvatskim zračnim lukama; Zadrom, Splitom i Dubrovnikom.

bottom of page