top of page

Eurowings obavio prvi let na liniji iz Dusseldorfa za Zagreb!

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, kako smo i ekskluzivno najavili prije nekoliko mjeseci, ponovno je uveo liniju između Dusseldorfa i Zagreba.

Photo: Zagreb Airport

Jutros u 8 sati i 37 minuta u zagrebačku je zračnu luku sletio zrakoplov tipa A319 njemačkog niskotarifnog avioprijevoznika, Eurowingsa, koji je time obnovio promet na liniji iz Dusseldorfa. Podsjećamo, linija je prvi put uvedena u listopadu 2017. godine.


Zrakoplov A319 registarske oznake D-ABGP, star 12 godina, nakon 79 minuta leta sletio je u Zagreb te na prvom letu doveo 68 putnika.

Eurowings je nakon manje od sat vremena napustio parking poziciju E6 u Zagrebu te je, prema riječima glasnogovornika aviokompanije, s 82 putnika poletio prema Dusseldorfu.

Photo: Zagreb Airport

Linija nastavlja prometovati dva puta tjedno, svakog utorka i subote, a Eurowings će na njoj prometovati i u zimskom redu letenja. Dodatan, treći let tjedno, kompanija planira uvesti svakog četvrtka, u razdoblju od 16.12.2021. do 13.01.2022., u vrijeme kada se zbog blagdana očekuje povećana potražnja.


Od danas ovaj poznati avioprijevoznik, član Lufthansa grupacije, ima tri linije prema Zagrebu; iz Stuttgarta, Kelna i Dusseldorfa, a uskoro će uvesti i liniju iz odnosno prema Pragu, o čemu smo ranije izvještavali.bottom of page