top of page

Eurowings najavio više letova za Stuttgart

Njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, u ljetnom redu letenja ove godine planira prometovati čak 6 puta tjedno između Stuttgarta i Zagreba.

Njemački Eurowings, član Lufthansa grupacije, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja planira ponuditi veći broj tjednih rotacija između Stuttgarta i Zagreba.


Na ovoj liniji Eurowings prometuje i sada, smanjeno zbog niske potražnje, svega dva puta tjedno, svakog petka i nedjelje. Već od početka ožujka najavljena su četiri leta tjedno, dodatno ponedjeljkom i srijedom.


Od 14. travnja Eurowings najavljuje i letove četvrtkom (ukupno 5 puta tjedno), a od 30. srpnja do 10. rujna i letovi svake subote, dakle ukupno 6 puta tjedno. Naravno, broj tjednih operacija kao i inače, ovisit će o samoj potražnji, no ova je linija tradicionalno bila vrlo dobro popunjena u vrijeme prije globalne pandemije.

S obzirom na to da se u predstojećem ljetnom redu letenja očekuje daljnji oporavak potražnje, a uz činjenicu da ovaj avioprijevoznik trenutno nudi povoljne cijene karata na liniji između Stuttgarta i Zagreba, realizacija samih operacija ne bi trebala biti dovedena u pitanje.


Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319 i A320 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 156 do 180 sjedala.


Eurowings bi ovog ljeta, osim prema Zagrebu, iz Stuttgarta trebao prometovati i prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

bottom of page