top of page

EU zatvorila zračni prostor, Aeroflot otkazao sve letove prema Europi!

Nakon što je predsjednica Europske Komisije, Ursula von der Leyen, sinoć najavila zatvaranje zračnog prostora svih država članica Europske Unije za promet zrakoplova registriranih u Rusiji, došlo je do značajnih otkazivanja letova između europskih zemalja i Rusije.

Nakon najave zabrane preleta zračnog prostora svih država članica Europske Unije, ruski je Aeroflot, nacionalni avioprijevoznik, već danas otkazao sve letove prema Europi!


S obzirom na to da su gotovo sve europske zemlje zatvorile svoj zračni prostor za prelet (i slijetanje) ruskih zrakoplova, ruski avioprijevoznici više nemaju izbora u vidu organizacije letova, pa je otkazivanje bio jedini logičan potez.

Zemlje koje nisu uvele zabranu preleta Rusiji još uvijek mogu letjeti prema toj zemlji, no brojni avioprijevoznici to ne rade zato što je sigurnosna situacija značajno narušena, te se zbog zabrane izvoza zamjenskih dijelova zrakoplova ne može računati na brzu pomoć u slučaju kvarova.


Aeroflot i Nordwind Airlines otkazuju letove prema Zagrebu iz St. Petersburga i Moskve, letovi su otkazani "do daljnjega", a kao što smo jučer naveli, pitanje je koliko će ovo stanje potrajati i kako će utjecati na najavljene redovne letove prema Hrvatskoj u predstojećem ljetnom redu letenja.


Zbog agresije na Ukrajinu u prekidu je i redovna linija između Kijeva i Zagreba na kojoj je Windrose Airlines prometovao kroz cijelu godinu dva puta tjedno.

bottom of page