top of page

ETF Airways uskoro preuzima treći zrakoplov

Hrvatski privatni avioprijevoznik, ETF Airways, trenutno priprema dolazak trećeg zrakoplova u svoju flotu. Ovaj je avioprijevoznik u ljeto 2021. godine započeo s operacijama, a u manje od godinu dana povećava broj zrakoplova u floti!

Photo: ETF Airways

Hrvatski prijevoznik specijaliziran za charter i ACMI operacije, ETF Airways, uskoro će u svoju flotu nadodati još jedan zrakoplov tipa B737-800. Radi se o zrakoplovu koji će nositi ime "Discovery", te će u hrvatski registar zrakoplova biti upisan pod oznakom 9A-KOR.


Kako je avioprijevoznik objavio na svom službenom LinkedIn profilu, zrakoplov trenutno prolazi kroz detaljan inspekcijski pregled te će se po završetku istog pridružiti floti i započeti s charter operacijama u predstojećoj ljetnoj sezoni.


Podsjećamo, krajem svibnja prošle godine ETF Airways je u Zračnoj luci Pula predstavio svoj prvi B737-800, registarske oznake 9A-LAB koji nosi ime "Voyager", a broj zrakoplova se uskoro povećao na dva, dolaskom 9A-ABC, imena "Enterprise".

Nakon manje od godinu dana od početka operacija, avioprijevoznik broj zrakoplova povećava na tri, te je jedini hrvatski operator koji u floti ima zrakoplove američkog proizvođača (Boeing).


ETF Airways gradi uspješnu avijacijsku priču u Hrvatskoj, a trenutno zapošljava nove članove kabinskog osoblja, detalje možete pronaći OVDJE.


Valja dodati kako su svoju flotu povećala i druga dva hrvatska avioprijevoznika. Naime, Fly Air41 je prije dva tjedna u svoju flotu nadodao četvrti zrakoplov, registarske oznake 9A-ZAG, dok bi sutra, 06. travnja, Trade Air trebao sletjeti u Zagreb iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s novim A320 koji će u hrvatskom registru nositi oznaku 9A-BTK.

bottom of page