top of page

ETF Airways u operacije uveo treći zrakoplov

Hrvatski privatni avioprijevoznik, ETF Airways, specijaliziran za charter i ACMI najam zrakoplova, u petak je, 24. lipnja, obavio prvi let s novim zrakoplovom u svojoj floti, trećim B737-800.

Photo: ETF Airways

ETF Airways, koji je prije svega mjesec dana proslavio prvu obljetnicu od dobivanja AOC-a, ovog je petka obavio svoj prvi let s novim, trećim zrakoplovom u svojoj floti. Naime, 24. lipnja zrakoplov tipa B737-800, registarske oznake 9A-KOR, obavio je prvi let pod callsignom ETF-a iz Shannona za Goteborg.

Photo: Screenshot FR24

Radi se o 15 godina starom zrakoplovu koji je prvi let obavio u prosincu 2006. godine te je do 2014. godine letio za indijski SpiceJet. Zrakoplov je zatim punih šest godina letio u Južnoj Koreji za niskotarifni Tway Air, a od izbijanja globalne pandemije bio je prizemljen te zatim vraćen leasing kući.

9A-KOR nosi ime "Discovery", a s uvođenjem ovog zrakoplova u promet prosječna starost flote ETF-a sada iznosi 18 godina. Za usporedbu, flota Trade Aira, drugog hrvatskog avioprijevoznika također specijaliziranog za charter i ACMI najam iznosi 21 godinu.


"Discovery" se tako pridružio "Enterpriseu" i "Voyageru" te već prometuje na charter linijama ovog hrvatskog avioprijevoznika. Čestitke avioprijevozniku!

bottom of page