ETF Airways bazirao zrakoplov u Indijski ocean!

Updated: Dec 24, 2021

Hrvatski privatni avioprijevoznik, ETF Airways, bazirao je svoj B737-800 u Indijski ocean gdje će u sljedećih mjesec dana letjeti pod call signom Corsaira.

Photo: ETF Airways/Facebook

ETF Airways potpisao je 18. prosinca ove godine ACMI ugovor s Corsairom, francuskom aviokompanijom za koju će u sljedećih mjesec dana prometovati na liniji između Zračne luke Saint-Denis Roland Garros i Zračne luke Dzaoudzi Pamandzi.


Zrakoplov tipa B737-800, registarske oznake 9A-ABC (imena Enterprise) baziran je na Reunionu, otoku između Madagaskara i Mauricijusa, odakle će svakog dana obavljati letove prema otoku imena Mayotte, na kojem se nalazi Zračn aluka Dzaoudzi Pamandzi.

Udaljenost između dvije zračne luke iznosi okvirno 1.400 kilometara, a zrakoplov ovog tipa prosječno će put između dva otoka prijeći za 120 minuta.


Kako smo spomenuli, ugovor je potpisan na jedan mjesec, no uz mogućnost produljenja, 22. prosinca ETF Airways je obavio prvi let na spomenutoj liniji.


ETF je drugi hrvatski avioprijevoznik koji je ove zime pronašao angažman daleko od Hrvatske. Podsjećamo, prije nekoliko tjedana isto je napravio i Trade Air koji je jedan svoj A320 bazirao u Nigeriju.


Čestitke cijelom timu ETF Airwaysa!