top of page

Estonija

Updated: Aug 24, 2021

Građani i stanovnici EU i schengenskog prostora, pojedinci s dugotrajnom vizom i članovi njihovih obitelji mogu putovati u Estoniju. Estonska Vlada primjenjuje mjere ograničenja slobode kretanja prilikom ulaska u državu svih putnika koji dolaze iz država EU i EEZ, Schengenskog područja i država koje su uvrštene na zajednički popis EU sa stopom zaraze ispod 75 osoba na 100.000 stanovnika. Ograničenje će se revidirati svaki petak na web stranici: https://vm.ee/en/information-countries-and-quarantine-requirements-passengers.


Osobe koje su cijepljene kompletnom serijom COVID-19 cjepiva ili su preboljele COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci te mogu pokazati potvrdu o preboljenju ili dolaze iz država koje imaju ispod 75 slučajeva novozaraženih na 100 000 u zadnja 2 tjedna (27.7 Republika Hrvatska 33,69/100 000/14 dana), nisu obvezni imati test pri ulasku u Estoniju, nisu obvezni dodatno se testirati po dolasku kao niti samoizolirati. Također, ako putnik dolazi iz država koje imaju ispod 75 slučajeva novozaraženih na 100 000 u zadnja 2 tjedna, a nisu cijepljeni i nisu preboljeli koronavirus, ne trebaju imati negativan test kod ulaska, nisu obvezni dodatno se testirati kao niti samoizolirati.


Informacije o uvjetima testiranja na Covid-19 u Estoniji, mjestima testiranja te dodatne informacije mogu se naći na web stranici: https://koroonatestimine.ee/en/for-patients/testing-after-a-trip-abroad/ Termin za drugo testiranje pozivom call centar za javno testiranje (+372) 678 0000.


Formular Zdravstvenog instituta Republike Estonije za sprječavanje širenja COVID-19 potrebno je ispuniti prije ulaska u Estoniju: https://iseteenindus.terviseamet.ee/

bottom of page