top of page

Emergency landing Trade Aira u Zagrebu

Fokker 100 hrvatskog privatnog avioprijevoznika, Trade Aira, danas je, u 13 sati, imao emergency landing u zagrebačku zračnu luku.

29 godina star zrakoplov hrvatskog privatnog avioprijevoznika, Trade Aira, Fokker 100, registarske oznake 9A-BTE, imao je emergency landing u zagrebačku zračnu luku na redovnoj liniji iz grčkog Soluna za Innsbruck.


Zrakoplov je zbog kvara na stajnom trapu divertirao u Zagreb, gdje je uspješno sletio u 13 sati. Na uzletno - sletnoj stazi zrakoplov su dočekala dva vatrogasna vozila.

Zrakoplov je nakon određenog vremena tegljenjem s uzletno-sletne staze parkiran na poziciju ispred starog putničkog terminala zagrebačke zračne luke, a promet se, nakon inspekcije same piste, nastavio odvijati neometano, uz manja odstupanja od samog reda letenja.


Unatoč kvaru, Fokker 100 je uspješno sletio u Zagreb, a na njemu su se nalazili putnici Idealtoursa, austrijskog touroperatora za kojeg na charter linijama prometuje Trade Air. Iako je u brojnim medijima prenesena ova vijest uz naslove o drami i slično, želimo napomenuti da to, naravno, nije bilo tako.

bottom of page