top of page

Edelweiss u prosincu i siječnju povezuje Zurich i Split!

Edelweiss i Swiss planiraju u prosincu 2020. i siječnju 2021. godine kratki povratak u Zračnu luku Split.

Photo: flyedelweiss.com

Iako Edelweiss prometuje prema Splitu samo u ljetnom redu letenja, ova je švicarska kompanija najavila letove na liniji Zurich - Split za prosinac ove i siječanj sljedeće godine. Karte su u prodaji na službenim stranicama Edelweissa i Swissa koji ima code-share na ovoj liniji.


Što su code-share letovi?


Edelweiss će u prosincu obaviti tri leta prema i iz Splita, u subotu, 19.12., srijedu, 23.12., te subotu, 26.12. Zrakoplovi će na sva tri leta iz Zuricha poletjeti u jutarnjim satima.

Tri leta najavljena su i u prvoj polovici siječnja, preciznije, u subotu, 02.01., srijedu, 06.01., te subotu, 09.01. Edelweiss će se zatim ponovno vratiti u Zračnu luku Split s početkom ljetnog reda letenja, u travnju 2021. godine.


Podsjećamo, u posljednjih 10 dana još su dva prijevoznika najavila uvođenje letova na liniji Zurich - Split: njemački Condor te Chair Airlines.


Condor Airlines uvodi liniju Zurich - Split

Chair Airlines uvodi liniju Zurich - Split


Edelweiss će u suradnji sa Swissom ponuditi letove na liniji Zurich - Split - Zurich upravo u vrijeme blagdana, pa je za očekivati da će popunjenost zrakoplova biti zadovoljavajuća s obzirom na to da će se brojni građani upravo u vrijeme blagdana vratiti kući, a za očekivati je da će se i određeni broj turista odlučiti provesti blagdane u Splitu i regiji.

Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi A320 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 174 sjedala. Odluka Edelweissa da nakratko pokrene liniju prema Splitu upravo u vrijeme blagdana je svakako pohvalna, a za očekivati je da bi isto mogla napraviti i njemačka Lufthansa.

bottom of page