top of page

Edelweiss najavio do 9 tjednih letova prema Hrvatskoj

Švicarski leisure avioprijevoznik, Edelweiss, najavio je više letova prema Puli, Splitu i Dubrovniku u predstojećem ljetnom redu letenja.

Edelweiss Air, sestrinska kompanija poznatog Swiss International Air Linesa, u predstojećem ljetnom redu letenja planira tri linije prema Hrvatskoj, kao što je to bilo i prethodnih godina. U odnosu na ljetni red letenja prošle godine, najavljeno je nešto više tjednih operacija iz Zuricha prema Puli, Splitu i Dubrovniku.


Zrakoplovi tipa A320 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet do 174 sjedala u putničkoj kabini, najavljeni su na svim linijama prema Hrvatskoj. Izuzetak je tek Split prema kojem bi u špici ljetne sezone trebali prometovati i zrakoplovi Swissa tipa A220.


Linija između Zuricha i Pule trebala bi započeti s prometovanjem 28. svibnja, najavljena su dva leta tjedno, svake srijede i subote, sve do kraja ljetnog reda letenja, odnosno 22. listopada ove godine.

Linija između Zuricha i Dubrovnika najavljena je od 15. travnja, također dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka, do 24. listopada ove godine.


Na liniji između Zuricha i Splita najavljeno je značajno više tjednih operacija a ujedno ova linija kreće i prva s prometovanjem, već od 08. travnja. Edelweiss će postepeno povećavati broj tjednih operacija prema Splitu, a već od lipnja najavljeno je 5 letova tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom.


Uz Edelweiss, na linijama iz Hrvatske prema Zurichu prometuju i drugi avioprijevoznici, poput Croatia Airlinesa i britanskog EasyJeta.

bottom of page