top of page

Edelweiss i Swiss - red letenja za kolovoz

Swiss i Edelweiss nastavit će prometovati prema 3 hrvatske zračne luke i kroz kolovoz, u bitno reduciranom redu letenja u odnosu na ljetnu sezonu 2019.

Kako nam je potvrđeno iz ove dvije aviokompanije, u kolovozu se broj tjednih letova na linijama prema Hrvatskoj iz Švicarske neće povećavati, no kompanije su potvrdile letove te će na njima sigurno prometovati.


Swiss u ovoj ljetnoj sezoni ima tek jednu liniju prema Hrvatskoj, onu između Geneve i Dubrovnika, koja će u kolovozu prometovati svega jednom tjedno, svake subote, zrakoplovom tipa A220-300 kapaciteta 160 putnika. Linija je najavljena do kraja kolovoza te je u rujnu vrlo vjerojatno neće biti.


Edelweiss prometuje prema Dubrovniku, Splitu i Puli, što će nastaviti činiti i u idućem mjesecu.


Kompanija prometuje na liniji Zurich - Dubrovnik jednom tjedno, svakog petka, dok će se linija Zurich - Pula nastaviti održavati također jednom tjedno, svake subote. Na obje linije prometuju zrakoplovi većeg kapaciteta, tipa A320 (174 sjedala).


Jedina linija na kojoj Edelweiss prometuje s nešto većim brojem tjednih letova jest ona između Zuricha i Splita. Naime, i kroz kolovoz kompanija će na ovoj liniji prometovati 4 puta tjedno (svakog utorka, četvrtka, subote i nedjelje).


Podsjećamo, Swiss je ranije prometovao i između Zuricha i Zagreba, no ta je linija ukinuta prije izbijanja pandemije. Na liniji Zagreb - Zurich danas prometuje samo Croatia Airlines.


bottom of page