EasyJet zatvara tri baze u Velikoj Britaniji, ukida letove prema Hrvatskoj

Britanski EasyJet objavio je danas priopćenje na svojim mrežnim stranicama u kojima najavljuje skoro zatvaranje svoje tri velike vaze u Velikoj Britaniji, isključivo zbog smanjene potražnje uzrokovane globalnom pandemijom.

Radi se dvije zračne luke u Londonu, Stansted i Southend, te bazi ove kompanije u Newcastleu. Iz sve tri spomenute zračne luke postoje direktni letovi ove kompanije prema Hrvatskoj, preciznije, prema Puli, Splitu i Dubrovniku.


Zatvaranje ovih baza dogodit će se vrlo skoro, već 01. rujna, uz najavu da će se promet iz ovih zračnih luka obnoviti u ljetnom redu letenja 2021. godine. EasyJet će na sljedećim linijama prometovati prema Hrvatskoj do kraja kolovoza, a neke od njih su već ukinute:

  • London Stansted - Dubrovnik,

  • London Stansted - Split,

  • London Southend - Dubrovnik,

  • London Southend - Pula,

  • Newcastle - Split.

EasyJet će u rujnu prometovati iz Londona (Zračna luka Gatwick) prema Dubrovniku, Splitu i Puli, pa će putnici koji su planirali putovanje iz Zračne luke Stansted ili Southend besplatno moći promijeniti svoju polazišnu zračnu luku iz Londona.


Putnici koji imaju kupljenu kartu na liniji Newcastle - Split za rujan, morati će koristiti liniju iz Manchestera za dolazak u splitsku zračnu luku. Ta će linija također prometovati kroz cijeli rujan.