top of page

EasyJet u srpnju otkazuje pojedine letove iz Londona za Pulu, Rijeku i Split

Britanski niskotarifni avioprijevoznik, EasyJet, u srpnju će smanjiti broj tjednih rotacija između Londona i tri hrvatske zračne luke. Otkazivanja na spomenutim linijama ima i u lipnju, a nastavit će se i u samoj špici ljetne sezone.

Britanski EasyJet smanjuje broj tjednih rotacija na linijama između Londona (Gatwick), Pule, Rijeke i Splita. Na navedenim je linijama bilo otkazivanja određenih polazaka i ovog mjeseca, a isto se nastavlja i u srpnju. Avioprijevoznik je trenutno otkazao letove do prve polovice srpnja, na vrijeme, izbjegavši tako isplatu naknade putnicima sukladno regulativi 261.


Linija između Pule i Londona planirana je svakodnevno u srpnju, dakle ukupno 31 povratni let, no avioprijevoznik je otkazao sve letove utorkom te dodatno letove petkom i to 01., 08. i 15. srpnja. Na navedenoj liniji sljedećeg je mjeseca sada dostupno 2.400 sjedala manje.


Linija između Rijeke i Londona originalno je najavljena dva puta tjedno, utorkom i subotom, no nekoliko je letova EasyJet već otkazao i u lipnju. Umjesto ukupno 9 planiranih rotacija u srpnju, sada ih je najavljeno 7, naime, otkazani su letovi utorkom i to 05. i 12. srpnja.

Na liniji između Splita i Londona (Zračne luke Gatwick) EasyJet je za srpanj prvotno najavio od dva do čak četiri dnevna leta. I na ovoj je liniji došlo do otkazivanja pojedinih polazaka, također u prvoj polovici srpnja, pa je ukupni mjesečni broj operacija na ovoj liniji u srpnju trenutno smanjen s planiranih 99 na 95. S obzirom na to da će EasyJet svakog dana u srpnju prometovati barem dva puta dnevno na spomenutoj liniji, putnicima će biti ponuđena opcija da svoje putovanje ostvare zamjenskim letom, što na liniji između Londona i Rijeke, s obzirom na razmjerno mali broj tjednih operacija, nije moguće.


Hrvatske zračne luke nisu izuzetak, EasyJet je reducirao operacije na više od 50 linija iz Zračne luke Gatwick u Londonu za sljedeći mjesec, a kao razlog se navodi manjak osoblja u zračnoj luci u Londonu, kao i u kompaniji koja opslužuje zrakoplove na spomenutom aerodromu.


EasyJet je jučer reducirao i svoj red letenja iz Berlina za srpanj, no na linijama prema Hrvatskoj za sada nema otkazanih letova.


bottom of page