top of page

EasyJet se nakon 15 godina vratio u Rijeku

Dana 3.5.2022. na Zračnoj luci Rijeka u točno 10 sati i 5 minuta, nakon 15 godina ponovno je dočekan zrakoplov EasyJeta na letu EZY8111 iz London Gatwicka koji će prometovati na istoj liniji svaki utorak i subotu sve do 29.10.2022.

Naime, kako smo već prethodno najavili, na Zračnu luku Rijeka se nakon dugih 15 godina konačno vratio ovaj ključni avioprijevoznik zaslužan za njezin rekordan promet u 2006. i 2007.g. Pri tome je svakako bitno naglasiti da je upravo Zračna luka Rijeka tada bila prva zračna luka na koju je EasyJet započeo svoje operacije u Hrvatskoj.


Easyjet je jedan od najznačajnijih europskih niskotarifnih avioprijevoznika, osobito sa tržišta Velike Britanije, koji sa svojom flotom od 126 zrakoplova A319, 168 zrakoplova A320CEO, 20 zrakoplova A320NEO i 4 zrakoplova A321NEO obavlja letove na preko 150 aerodroma u 35 zemalja povezujući pritom gotovo 1.000 destinacija.

Nakon dugogodišnjih pregovora između Zračne luke Rijeka i navedenog avioprijevoznika o njegovom povratku, konačno je iznimnim trudom i zalaganjem Uprave Zračne luke Rijeka postignut konsenzus, te je kroz razgovore sa MMPI, PGŽ, Gradom Rijekom, Gradovima Opatijom, Krkom, Crikvenicom te Općinom Omišalj, čelnicima hotelskih kuća Jadran Crikvenica i Hilton iz Rijeke, sustavom TZ-a i nizom sudionika turističkog sektora osigurana podrška promotivnim aktivnostima nužnim za čim bolje pozicioniranje regije

Kvarnera na britanskom tržištu, gdje još uvijek nije dovoljno prepoznata.


Stoga se navedenim aktivnostima planira dodatno potaknuti razvoj britanskog tržišta u našoj regiji, te povećati broj dolazaka sa navedenog tržišta, koje trenutno ostvaruje manje od 1% ukupnih noćenja na Kvarneru. Na svečanoj inauguraciji ove aviokompanije na Zračnoj luci Rijeka ovaj put je izostao vodeni slavoluk sukladno EasyJetovom programu održivosti, a putnici su dočekani sa prigodnim poklonima lokalne TZ Općine Omišalj.

Predstavnik EasyJeta, Russ Smith, Voditelj ugovora aerodromskih operacija i Regionalni savjetnik za sigurnost, je zajedno sa predstavnicom Zračne luke Rijeka, Vedranom Čubranić, Voditeljicom Službe za poslovni razvoj, simbolično prerezao vrpcu što je označilo i službeni početak ove uspješne dugoročne suradnje, od koje se mogu očekivati još brojne nove linije u nadolazećem razdoblju.

EasyJet će u nadolazećoj sezoni osim za London letjeti i za Berlin, istim danima odnosno utorkom i subotom u razdoblju od 28.6. do 2.9.2022.


Text & photo: Rijeka Airport

bottom of page