top of page

EasyJet otkazao 15 letova za srpanj

Britanski niskotarifni avioprijevoznik, EasyJet, otkazao je jučer ukupno 15 povratnih letova ranije najavljenih prema tri hrvatske zračne luke - Puli, Rijeci i Splitu. I ovaj avioprijevoznik otkazivanja pravda velikim operativnim problemima u zračnim lukama, u Londonu (Gatwick) i Parizu (Charles de Guelle).

Britanski EasyJet prati neslavne poteze drugih avioprijevoznika. Otkazano je ukupno 15 povratnih letova prema tri hrvatske zračne luke na 5 linija za srpanj.


Na liniji iz Londona (Gatwick) za Pulu, EasyJet je do jučer nudio 27 povratnih letova za srpanj, no otkazana su tri leta pa je sada za booking dostupno njih 24.


Na liniji između Pariza i Pule u srpnju je trebalo biti ukupno 13 povratnih letova, no EasyJet je otkazao 4 povratna leta pa ih je sada dostupno svega 9.

Najveći broj letova u ljetnom redu letenja EasyJet ima prema Zračnoj luci Split, prema kojoj je trenutno otkazano svega 6 letova. Naime, na liniji između Gatwicka i Splita u srpnju je planirano 95 povratnih letova (ranije 99), dok je na liniji između Pariza i Splita sada dostupno 38 povratnih letova (ranije 40).


EasyJet kontinuirano otkazuje letove i na novoj liniji između Rijeke i Londona koja je prvotno najavljena dva puta tjedno, no avioprijevoznik i u srpnju reže broj tjednih operacija te otkazuje najavljene letove utorkom, čime u prodaji ostaju samo letovi subotom. Za sada su otkazani samo letovi 05. i 12. srpnja, no prijevoznik još nije revidirao red letenja za drugu polovicu srpnja pa je moguće da dođe i do daljnjih redukcija.

bottom of page