top of page

EasyJet dolazi u Rijeku!

Poznati niskotarifni avioprijevoznik, britanski EasyJet, ovog se ljeta vraća u Zračnu luku Rijeka! Ovo je već četvrti prijevoznik koji je najavio novu liniju prema riječkoj zračnoj luci.

U nizu već brojnih pozitivnih vijesti, sa Zračne luke Rijeka dolazi još jedna odlična najava za nadolazeću ljetnu sezonu. Naime, nakon već objavljenog povratka Ryanaira, Air Serbije i Condor Airlinesa, na Zračnu luku Rijeka nakon 15 godina vraća se i ključni avioprijevoznik zaslužan za rekordan promet u 2006. i 2007. godini, jedan od najznačajnijih niskotarifnih avioprijevoznika s tržišta Velike Britanije - EasyJet! Stoga Zračna luka Rijeka ove godine očekuje, ne samo oporavak zračnog prometa na razine prije COVID-19 pandemije, već i ostvarenje prometnog rekorda po broju putnika!


"Nakon dugogodišnjih pregovora između Zračne luke Rijeka i navedenog avioprijevoznika o njegovom povratku, konačno je iznimnim trudom i zalaganjem Uprave Zračne luke Rijeka postignut konsenzus, te je kroz razgovore s MMPI, PGŽ, Gradom Rijekom, Gradovima Opatijom, Krkom, Crikvenicom te Općinom Omišalj, čelnicima hotelskih kuća Jadran Crikvenica i Hilton iz Rijeke, sustavom TZ-a i nizom sudionika turističkog sektora osigurana podrška promotivnim aktivnostima nužnim za čim bolje pozicioniranje regije Kvarnera na britanskom tržištu, gdje još uvijek nije dovoljno prepoznata. Stoga se navedenim aktivnostima planira dodatno potaknuti razvoj britanskog tržišta u našoj regiji, te povećati broj dolazaka s navedenog tržišta, koje trenutno ostvaruje manje od 1% ukupnih noćenja na Kvarneru." stoji u objavi riječke zračne luke.

EasyJet je najavio povratak u Zračnu luku Rijeka ponovnim uvođenjem redovne direktne linije za London (Zračna luka Gatwick) koja će prometovati u razdoblju od 3. svibnja do kraja ljetnog reda letenja, 29. listopada 2022. godine. Najavljena su dva puta tjedno, svakog utorka i subote.


Prema informaciji Zračne luke Rijeka, karte bi trebale biti puštene u prodaju u petak, 04. veljače.

"S obzirom na ostvareni konsenzus između Zračne luke Rijeka, sustava TZ-a i EasyJeta na dugoročno razdoblje, vjerujemo da je ovo tek početak jedne vrlo uspješne suradnje, te da možemo očekivati još brojne nove linije u nadolazećem razdoblju od ovog prosperitetnog starog-novog partnera!" stoji u zaključku objave riječke zračne luke.


Čestitke upravi riječke zračne luke i Turističkoj zajednici Kvarnera!

bottom of page