Dvije različite priče oko odustajanja Ryanaira od Rijeke

U članku objavljenom u Novom listu 16. kolovoza pod naslovom “Rijeku spašava luksuz! Aerodrom na Krku završit će u plusu zbog ogromnog skoka privatnih letova. Evo zašto nema Ryanaira” objavljen je opširan i zanimljiv tekst kolege Glavana koji je u razgovoru s direktorom Zračne luke Rijeka, gospodinom Tomislavom Palalićem, prošao kroz nekoliko aktualnih tema važnih za ovu zračnu luku.

Ryanair na riječkom aerodromu, photo: Rijeka Airport/FB

Između ostalog, u navedenom članku (cijeli tekst možete pročitati OVDJE) stoji i sljedeća izjava direktora riječke zračne luke:“ Ryanair je tražio ukupno 40 tisuća eura kroz udruženo oglašavanje, od čega je polovinu trebala osigurati Hrvatska turistička zajednica, a drugu polovinu TZ Kvarnera. U TZ-u Kvarnera to su odbili i to je jedini razlog zbog kojeg Ryanair ove godine ne leti za Rijeku. Nema to veze s otvaranjem Ryanairove baze u Zagrebu, to su gluposti. U Puli i Zadru je, istodobno, u linije Ryanaira uloženo 100 tisuća eura. Nadamo se da će TZ sjesti za stol s Ryanairom i za iduću sezonu uložiti barem dio novca od ove, kako se hvale, odlične, u jedini segment prometa koji se nije vratio na razine iz 2019. godine.”


Moramo priznati da smo, pročitavši ovu izjavu, ostali zapanjeni informacijom da je Turistička zajednica Kvarnera odlučila ne financirati Ryanair u Rijeci i to u iznosu od svega 20 tisuća eura. Kako se radi o razmjerno malom iznosu koji bi potencijalno osigurao letove ovog niskotarifnog avioprijevoznika prema odnosno sa Krka, poslali smo upit turističkoj zajednici kako bi čuli njihovu stranu priče. Odgovor koji smo danas zaprimili prenosimo u cijelosti.


“Vezano uz Vaš upit odnosno komentar na izjavu gospodina Palalića u Novom listu, gdje tvrdi da TZ Kvarnera nije osigurala 20.000 eura za nastavak letova Ryanaira na ZL Rijeka, u nastavku dajemo odgovor.


U 2020. godini, zbog pandemije, takozvano “Udruženo oglašavanje” se nije ni provodilo o čemu je Ryanair, kao i svi drugi avioprijevoznici, obaviješten još u ožujku 2020.g.

Bez obzira na to Ryanair je odlučio (u svoje ime i za svoj račun) uvesti letove iz Londona i Frankfurta, od srpnja do kolovoza 2020. godine (dok je situacija s korona virusom i turistička sezona bila neizvjesna a granica prema Velikoj Britaniji gotovo zatvorena). Znači, iako su imali pravovremenu informaciju da se oglašavanje (zbog pandemije) neće ugovoriti, te da udruženih sredstava nema (jer se udruživanje nije provelo na terenu), informacija koja im je u više navrata potvrđena - odlučili su letjeti.

 

Na jesen 2020. godine je prema Ryanairu izražen interes za suradnjom u 2021. godini, međutim Ryanair je počeo zahtijevati retrogradno plaćanje letova iz 2020. godine.

 

Sustav turističkih zajednica ugovara i financira marketinšku kampanju kako bi se let i sama destinacija što bolje prodavali, te let bio bolje popunjen. Retrogradno je to nemoguće učiniti. Sustav turističkih zajednica ne sufinancira letove niti je to njegov posao. 

 

Što se tiče 2021. godine, temeljem Javnog poziva HTZ-a Ryanair-u je potvrđena spremnost za suradnju i oglašavanje u 2021. godini od strane TZ Kvarnera, međutim, Ryanair je uvjetovao nastavak suradnje u 2021., retrogradnim plaćanjem 2020., dakle iznosa koji nikad nije ugovoren.

 

Ryanairu su za 2021. godinu u cijelosti bila osigurana tražena sredstva, međutim oni svejedno otkazuju letove na ZL Rijeka, pa izjava objavljena u NL od strane gospodina Palalića nije točna, tim više što su se zahtjevi kretali od 52.000 eura, zatim 42.000 eura, pa 31.000 eura, a HTZ nije niti u jednom trenutku potvrdio preuzimanje 50% iznosa.”


Iznesene činjenice prosljedili smo kroz upit i samom Ryanairu, te ćemo njihov odgovor, u slučaju da ga zaprimimo, naknadno i objaviti.