top of page

Dva avioprijevoznika iz Rusije za Pulu

Dva ruska avioprijevoznika i u studenome nastavljaju povezivati Moskvu i Pulu, ostatak prometa odnosi se na domaće linije prema Osijeku, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Gotovo su sve međunarodne linije prema Zračnoj luci Pula završile s prometovanjem na kraju listopada, kada je i službeno okončan ljetni red letenja. U nastavku ovog mjeseca dva će strana avioprijevoznika ipak prometovati prema Puli, oba iz glavnog grada Rusije - Moskve.


Ruski S7 Airlines do nedjelje, 14. studenog, prometuje na liniji između Moskve i Pule (Zračna luka Domodedovo) sa zrakoplovima tipa A320, jednom tjedno. S7 će zatim završiti s redovitim operacijama prema Puli za ovu godinu, no iz kompanije tvrde kako će, ako se ukaže potreba, reagirati s ad-hoc charter letovima prema Hrvatskoj, što je bio slučaj i prošle zime.

Još jedan ruski avioprijevoznik, Ural Airlines, koji ove zime prometuje između Moskve i Dubrovnika, najavljuje redovne letove i prema Puli. Zrakoplovi tipa A320 najavljeni su kroz cijeli studeni, jednom tjedno, svake nedjelje. I ovaj će avioprijevoznik povezivati Pulu sa Zračnom lukom Domodedovo, udaljenom 42 kilometra od centra Moskve.


Osim dvije linije prema Moskvi, Pula još ima redovne linije prema Osijeku i Splitu, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, te prema Zagrebu i Zadru, šest puta tjedno, svakog dana osim subotom. Za ponedjeljak, 15. studenog, najavljen je i charter let Croatia Airlinesa prema Linzu.


Prema podacima ustupljenim iz Zračne luke Pula, u listopadu ove godine kroz Pulu je prošlo ukupno 24.012 putnika, a u prvih 10 mjeseci ukupno njih 267 tisuća.

bottom of page