top of page

Dubrovnik marketinškim aktivnostima planira vratiti aviokompanije

U Dubrovniku je danas održan sastanak na temu pokretanja međunarodnih letova.

Puna stajanka Zračne luke Dubrovnik, photo: ZL Dubrovnik/FB

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, direktorica TZ Grada Dubrovnika Ana Hrnić, predstavnici najvećih hotelskih kuća u Dubrovniku te direktor komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik, Ivan Maslać.


Na sastanku je dogovorena marketinška suradnja i strategija kojom će zajedno na tržištu djelovati Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika te Zračna luka Dubrovnik, sve kako bi se potaknulo avioprijevoznike na ponovno uvođenje međunarodnih linija prema ovom gradu.


Za razliku od nekih drugih turističkih destinacija u Hrvatskoj, Dubrovnik je još uvijek (do izgradnje Pelješkog mosta) odvojen od matice zemlje i zbog udaljenosti od mnogih emitivnih tržišta razvio se u aviodestinaciju.


Aviokompanijama koje se odluče pokrenuti linije prema Dubrovniku omogućit će se financijska kompenzacija, a gradonačelnik Dubrovnika već je najavio da je Grad Dubrovnik spreman sudjelovati u ovoj marketinškoj kampanji te će Grad sufinancirati letove s 14 milijuna kuna.


Preostaje za vidjeti koje će se aviokompanije u budućem razdoblju javiti i biti zainteresirane za sufinanciranje letova, no nedvojbeno je da će interes za ovakvom akcijom postojati.


Podsjećamo, Dubrovnik je trenutno zračnim putem povezan samo za Zagrebom, dva puta dnevno, a Croatia Airlines reducira broj letova na dnevnoj bazi, ovisno o stanju bookinga na pojedinom letu.

bottom of page