top of page

Dubrovački aerodrom bez redovnih međunarodnih linija!

Updated: Jan 17, 2022

Dubrovačka zračna luka završila je 2021. godinu kao treća najprometnija hrvatska zračna luka nakon Splita i Zagreba. Kako trenutno stvari stoje početak 2022. godine za Dubrovnik nije donio nove redovne međunarodne linije već je privremeno Dubrovnik ostao i bez svojih redovnih međunarodnih linija Turkish Airlinesa i Vuelinga!

Photo: www.dulist.hr

Sukladno ranijim najavama i rasporedu letenja dubrovačke zračne luke u zimskom periodu zrakoplovi Turkish Airlinesa i Vuelinga trebali su prometovati iz Istanbula i Barcelone prema Dubrovniku sve do kraja zimskog reda letenja.


Turkish Airlines je prema Dubrovniku ove zime prema najranijim najavama trebao prometovati u određenim periodima i do četiri puta tjedno, no raspored letenja je vrlo brzo revidiran od strane aviokompanije. Posljednji let Turkish Airlinesa na redovnoj liniji prema Dubrovniku obavljen je 08. siječnja ove godine.


Vueling je prema Dubrovniku ove zime prema najranijim najavama trebao prometovati 2 puta tjedno u određenim periodima, odnosno četvrtkom i nedjeljom, no svoj posljednji zabilježeni let između Barcelone i Dubrovnika Vueling je odradio 09. siječnja.

Prema dostupnim informacijama, prvi dostupan datum za kupovinu karata Turkish Airlinesa iz Dubrovnika prema Istanbulu je subota 22. siječnja. U periodu od 22. siječnja do 26. ožujka Turkish bi trebao nastaviti prometovati prema dubrovačkoj zračnoj luci 2 puta tjedno, sijedom i subotom.


Vuelingov povratak u Dubrovnik se očekuje 03. ožujka kada bi španjolska niskobudžetna aviokompanija trebala nastaviti prometovati prema Dubrovniku 2 puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.


U periodu od 09. siječnja do 22. siječnja u dubrovačkoj zračnoj luci izostao je međunarodni zračni promet, a s međunarodnim destinacijama Dubrovnik je povezan zrakoplovima Croatia Airlinesa, no uz presjedanje u zagrebačkoj zračnoj luci.


Iako 2022. godina možda nije počela s većim brojem redovnih međunarodnih linija u dubrovačkoj zračnoj luci, svakako nas može veseliti činjenica da je znatno veći broj međunarodnih letova iz Dubrovnika već u najavi za ljetni red letenja.

bottom of page