top of page

Drugi dnevni let KLM-a prema Zagrebu putnicima nudi veći izbor konekcija

Kako smo objavili prije nekoliko dana, KLM će od veljače sljedeće godine uvesti drugi dnevni let na liniji Amsterdam - Zagreb - Amsterdam. Istražili smo red letenja, kapacitet te mogućnosti konekcija prema drugim destinacijama u Europi i svijetu.

Sredinom veljače, preciznije, od ponedjeljka, 14. veljače 2021. godine KLM će uvesti svoj drugi dnevni let između Amsterdama i Zagreba, članak s izvornom objavom na tu temu možete pronaći na linku.


KLM značajno povećava kapacitet prema Zagrebu - uvodi drugi dnevni let!

Zrakoplovi jedne od najpoznatijih svjetskih aviokompanija tako će od spomenutog datuma u Zračnu luku Zagreb slijetati dva puta dnevno. Kompanija će imati večernji polazak iz Amsterdama (polazak u 20:55, dolazak u Zagreb u 22:55). Četveročlana posada KLM-a tako će od veljače noćiti u Zagrebu te odrađivati jutarnji let iz Zagreba (polazak u 06:30, dolazak u Amsterdam u 08:40).


Drugi dnevni let polijetat će iz Amsterdama u 09:40, dolazak u Zagreb planiran je u 11:30 sati. Nakon 50 minuta u Zagrebu zrakoplov će poletjeti prema glavnom gradu Nizozemske, s očekivanim dolaskom u Amsterdam u 14:30 sati.

Kompanija je ovog ljeta postepeno povećavala broj letova prema Zagrebu te trenutno prometuje svakodnevno, zrakoplovima tipa E190 kapaciteta 100 putnika. Od rujna na ovoj liniji često prometuju i veći zrakoplovi tipa B737-700 te B737-800.

KLM će ponuditi gotovo 80% više sjedala dnevno prema i iz Zračne luke Zagreb

Uvođenjem drugog dnevnog leta na liniji Amsterdam - Zagreb - Amsterdam prometovat će manji zrakoplovi (E175) maksimalnog kapaciteta 88 putnika, no KLM će povećati broj sjedala prema i iz Zagreba s postojećih 200 na 352.

Spomenuta dva dnevna leta trenutno su prodaji zaključno do subote, 27.03.2021. Naime, kompanija je otvorila prodaju na drugom dnevnom letu samo u zimskom redu letenja koji završava s navedenim datumom, no KLM je potvrdio da između Zagreba i Amsterdama planira prometovati dva puta dnevno i u ljetnom redu letenja sljedeće godine pa se uskoro očekuje da će booking biti moguć na navedenim letovima sve do listopada.


KLM će u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana prometovati i prema Splitu!


Nadodamo li ovome i svakodnevne letove Croatia Airlinesa, koja na ovoj liniji u normalnim okolnostima uglavnom prometuje sa zrakoplovima tipa A319 (trenutno zbog utjecaja pandemije s manjim DashQ400, no i ovdje ima ad-hoc promjena na veći tip zrakoplova), broj ponuđenih sjedala od veljače će znatno porasti u odnosu na ovu godinu.

Glavna prednost drugog dnevnog leta bit će veća mogućnost konekcija preko Amsterdama prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu.

S obzirom na to da veliki broj hrvatskih državljana koji živi i radi u Irskoj i Velikoj Britaniji koristi postojeći jedan dnevni let KLM-a prema Zagrebu, uvođenjem drugog povećat će se izbor konekcija, kao i smanjiti vrijeme čekanja u Amsterdamu. Primjerice, iz zračne luke London City u Zagreb se s KLM-om preko Amsterdama će se moći doći za svega 4 sata putovanja (ne uključujući vrijeme prijave na let u zračnoj luci), a dostupne su i vrlo dobre konekcije iz Dublina preko Amsterdama za Zagreb, također dva puta dnevno.

Iz Zagreba preko Amsterdama u Dublin za svega 3 sata i 50 minuta!

Vrijeme provedeno u čekanju u Amsterdamu za brojne destinacije ne prelazi više od dva sata (nerijetko svega 45 minuta), kao npr. prema i iz Manchestera, Dublina, Stockholma, Osla i brojnih drugih odredišta.


Vrlo dobre konekcije KLM će ponuditi i prema SAD-u; prije svega prema New Yorku, Atlanti, San Franciscu i Los Angelesu, kako na svojim, tako i na letovima američke Delte.

Osim onih koji putuju direktno između Amsterdama i Zagreba, transferni će putnici imati veći izbor destinacija sa značajno boljim konekcijama, nadodamo li tome još i činjenicu da KLM vrlo često ima povoljne cijene aviokarata te ima vrlo dobru uslugu na svojim letovima, ne sumnjamo da će letovi ove kompanije prema i iz našeg glavnog grada biti dobro popunjeni. Dapače, KLM čak i u ovo doba godine, u vrijeme globalne pandemije, ima solidnu popunjenost na liniji prema Zagrebu.

bottom of page