top of page

Dreamliner iz Toronta večeras u Zagrebu

Zrakoplov Air Europe tipa B787-8 kasno večeras dolazi u zagrebačku zračnu luku.

Širokotrupni zrakoplov Air Europe tipa B787-8, poznatiji kao Dreamliner, večeras iza 23 sata slijeće u zagrebačku zračnu luku na charter letu iz Toronta.


Air Europa je bila drugi avioprijevoznik koji je u Zagreb sletio s ovim tipom zrakoplova, još u studenome 2018. godine, prevozeći španjolsku nogometnu reprezentaciju na izvanrednom charter letu iz Madrida. Prvi Dreamliner u Zagreb je sletio u srpnju 2017. godine, radilo se o letu iz Abu Dhabija kojim je u Zagreb doputovao ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Od 02. siječnja 2019. godine Korean Air u Zagreb je dolazio s ovim tipom zrakoplova na redovnoj liniji iz Seula, a u vrijeme lockdowna u glavnom gradu Hrvatske bio je i B787-10 Etihad Airwaysa, prevozeći medicinsku opremu iz Kine.


Sada, po prvi puta u povijesti u Zagreb dolazi najmanja verzija Dreamlinera, B787-8. Zrakoplov B787-8 iz Toronta trebao bi sletjeti u 23 sata i 20 minuta u zagrebačku zračnu luku. Radi se o zrakoplovu registarske oznake EC-MPE, starosti svega četiri godine, koji u putničkoj kabini može primiti ukupno 296 putnika, 22 u poslovnoj te 274 u ekonomskoj klasi. Po slijetanju zrakoplov će biti parkiran na staru stajanku zagrebačke zračne luke a polijetanje prema Madridu očekuje se kasno večeras, iza 1 sat.


Redovnih letova iz Toronta za Zagreb ove i prošle ljetne sezone nije bilo zbog utjecaja globalne pandemije, no Air Canada i Air Transat trenutno najavljuju povratak u glavni grad Hrvatske sljedećeg ljeta.

bottom of page