Domaći letovi Trade Aira odgođeni do sredine srpnja

Iako je nadležno Ministarstvo objavilo kako će na domaćim PSO linijama u sljedeće četiri godine prometovati Croatia Airlines i Trade Air, te je najavljen početak prometovanja na domaćim linija s početkom srpnja, to se ipak neće dogoditi.

Trade Air je na svojoj službenoj web stranici objavio kako se domaći PSO letovi neće uspostaviti do 18. srpnja ove godine. Naime, ranije je na web stranici prijevoznika stajala informacija kako se letovi očekuju od ovog petka, 01. srpnja, no to se ipak neće dogoditi.


Nova informacija glasi da će Trade Air ponovno uspostaviti PSO linije od 18. srpnja ove godine, s time da prodaja neće biti otvorena prije 08. srpnja, te da će daljnje informacije biti objavljene na službenoj stranici i društvenim mrežama avioprijevoznika.

Podsjećamo, ovog ljeta Trade Air bi trebao prometovati na sljedećim linijama:

  • Osijek - Zagreb - Osijek,

  • Osijek - Pula - Split - Pula - Osijek,

  • Osijek - Rijeka - Osijek,

  • Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka,

  • Osijek - Zadar - Osijek, te

  • Rijeka - Zadar - Rijeka.

Broj tjednih frekvencija ostaje isti kao i u prethodnom četverogodišnjem razdoblju, osim linija između Osijeka i Zadra te Rijeke i Zadra koje će u prometu biti jednom tjedno.

Iako će broj tjednih letova ostati isti, kapacitet će se značajnije povećati s obzirom na to da će na linijama umjesto Turboleta L410 (kapacitet 19 sjedala), prometovati zrakoplovi tipa Saab340, kapaciteta 34 sjedala.