top of page

Do kraja listopada aktivno više domaćih linija

Croatia Airlines i Trade Air do kraja ovog mjeseca i na domaćim linijama prometuju po ljetnom redu letenja. S krajem listopada nekoliko će sezonskih linija završiti s prometovanjem za ovu godinu.

Boarding u Zagrebu za Osijek, photo: Croatian Aviation

10 domaćih linija na kojima prometuju Croatia Airlines i Trade Air aktivne su do kraja listopada. Nakon toga nekoliko će linija završiti s prometovanjem za ovu godinu, dok određene ostaje u prometu i u zimskom redu letenja. Donosimo raspored po linijama primjenjiv do 31. listopada ove godine:


Linija Zagreb - Zadar - Pula u prometu je 10 puta tjedno, najavljeni su letovi ponedjeljkom, utorkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom u popodnevnom te utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom u večernjem terminu. Osim letova iz Zagreba prema Zadru i Puli, na webu aviokompanije moguće je naravno kupiti i karte za let između Zadra i Pule.

Sezonska PSO linija između Zagreba i Brača u prometu je bila dva puta tjedno, utorkom i subotom, a Croatia Airlines posljednji let ove sezone ima sutra, u subotu, 23. listopada. I mi smo letjeli na ovoj liniji u kolovozu, naš trip report možete pročitati OVDJE.


Linija Split - Osijek - Split Croatia Airlines prometuje jednom tjedno, petkom, a posljednji let ove sezone najavljen je za petak, 29. listopada. Isto vrijedi i za liniju između Dubrovnika i Osijeka, na njoj će zrakoplovi posljednji put ove sezone prometovati u četvrtak, 28. listopada.


Iz Zagreba prema Splitu i Dubrovniku letovi su dostupni svakodnevno, uglavnom 3 do 4 puta dnevno, a na određene dane najavljeno je i pet odlazaka čime se putnicima pruža poprilična fleksibilnost u putovanju.

Boarding za Zagreb u Osijeku, photo: Croatian Aviation

Linija Trade Aira između Osijeka i Zagreba nastavlja prometovati do kraja mjeseca 6 puta tjedno, po dva leta ponedjeljkom, srijedom i petkom. Koristeći ovu liniju putnici iz Osijeka preko Zagreba svoje putovanje mogu nastaviti prema Splitu i Dubrovniku, kao i prema međunarodnim odredištima.


Osijek ostaje povezan s Pulom dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, do kraja listopada. Trade Air očekuje otvaranje prodaje za zimski red letenja u toku sljedećeg tjedna, čime će ove dvije zračne luke i u predstojećim zimskim mjesecima biti povezane direktnom linijom. S jednim zaustavljanjem u Puli putnici iz Osijeka mogu nastaviti putovanje prema Splitu, ovog smo ljeta putovali na toj liniji.

Trade Air dva puta tjedno nastavlja prometovati između Osijeka i Rijeke, utorkom i četvrtkom, a isti broj rotacija, sukladno PSO programu, ostaje na snazi i u zimskom redu letenja. Rijeka je također povezana sa Splitom i Dubrovnikom, dva puta tjedno, također utorkom i četvrtkom.


S obzirom na to da je na snazi akcija Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta pod nazivom "Mjesec hrvatskog turizma", domaće se putnike potiče na turistička putovanja unutar zemlje kako bi se turistička sezona što više produljila. Domaće aviolinije svakako su odličan izbor za veći broj upravo tih putnika, a sama akcija nudi niz mogućnosti, prije svega u vidu brojnih pogodnosti i popusta, više o tome možete pročitati OVDJE.

Karte za sve navedene letove možete kupiti na službenim web stranicama aviokompanija - kod Croatia Airlinesa i Trade Aira.

bottom of page