top of page

Juliet obavila posljednji let, Croatia umirovila A320!

Danas je, nakon gotovo 23 godine redovnih operacija, zrakoplov Croatia Airlinesa registarske oznake 9A-CTJ, znan i kao "Juliet", obavio svoj posljednji let iz Zagreba prema Kembleu u Velikoj Britaniji.

15. studenog prošle godine zrakoplov tipa A320 u floti Croatia Airlinesa obavio je posljednji komercijalni let na redovnoj liniji između Frankfurta i Zagreba. Od spomenutog je datuma zrakoplov 9A-CTJ stajao parkiran u zagrebačkoj zračnoj luci, čekajući prelet u Kemble, svojevrsno groblje zrakoplova.


Posljednji let ovog zrakoplova dogodio se upravo danas čime je zrakoplov vraćen leasing kompaniji, a s obzirom na nalet i cikluse, teško je za očekivati da će ovaj zrakoplov ponovno poletjeti.

Prema podacima Airfleetsa, ovaj je Airbus A320 prvi let imao 27.04.1999. godine, a svega par mjeseci kasnije priključio se floti hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. Zrakoplov je tada dobio ime "Dubrovnik". Kapacitet ovog zrakoplova bio je ukupno 174 sjedala a u dugogodišnjem stažu iz Zagreba je u Rim preveo i papu Benedikta XVI., nakon posjeta Republici Hrvatskoj u lipnju 2011. godine.


Croatia Airlines sada u floti ima jedan A320, registarske oznake 9A-CTK, koji redovno prometuje na međunarodnim i domaćim linijama avioprijevoznika.


bottom of page