top of page

Croatia u prosincu iz Splita prema Frankfurtu, Munchenu, Rimu, Osijeku, Rijeci...

Croatia Airlines ovog prosinca nudi značajno više raspoloživih sjedala na linijama prema odnosno iz Zračne luke Split u odnosu na prošlu zimu. Na tri linije, između Splita, Frankfurta, Rima i Munchena, u prosincu će putnicima biti ponuđeno više od 17.500 sjedala!

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u prosincu ove godine prometuje na tri međunarodne linije iz Zračne luke Split. Potvrđeni su letovi prema Frankfurtu, Rimu i Munchenu.


Linija Split - Frankfurt - Split u prosincu će prometovati svakodnevno, leta neće biti isključivo i samo na Božić. Najavljeni su zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 sjedala, čime će Croatia Airlines na ovoj liniji u prosincu u prodaji imati čak 8.640 sjedala.

Frankfurt 12:05 - 13:40 Split 14:45 - 16:30 Frankfurt

Iz Frankfurta je moguće ostvariti vrlo dobre konekcije prema Londonu, Brusselsu, Parizu, Munsteru, Bremenu, Munchenu, Hamburgu, Berlinu i Beču, ali i prema dalekim destinacijama poput Tokija, Seula i Meksika.

Linija Split - Munchen - Split u prosincu će također prometovati svakodnevno. Već tradicionalno, leta neće biti na blagdan Božića. Na ovoj su liniji u prometu isključivo zrakoplovi tipa DashQ400 manjeg kapaciteta u odnosu na Airbus flotu, pa će u prosincu Croatia Airlines na ovoj liniji ponuditi ukupno 4.560 sjedala.

Split 07:40 - 09:10 Munchen 10:10 - Split 11:35

Valja napomenuti kako ponedjeljkom i petkom zrakoplovi iz Munchena prema Splitu polijeću kasnije, u 14 sati i 35 minuta, s dolaskom u Split u 16 sati. Razlog tome jest rotacija istog zrakoplova na liniji između Munchena i Osijeka.


S obzirom na to da zrakoplov iz Splita dolazi rano u Munchen, broj konekcija je čak i veći u odnosu na Frankfurt, u roku od 2 sata moguće je nastaviti putovanje prema Lisabonu, Portu, Dublinu, Parizu, Lyonu, Ženevi, Zurichu, Brusselsu, Amsterdamu, Dusseldorfu, Munsteru, Bremenu, Hamburgu, Kopenhagenu, Berlinu, Gdansku, Varšavi, Krakovu, Budimpešti, Sofiji i nizu drugih odredišta.

Linija Split - Rim - Split u prosincu će također prometovati svakodnevno, svega tri datuma Croatia Airlines neće obavljati promet na ovoj liniji. Ukupno je u prosincu između Rima i Splita u prodaji 4.256 sjedala.


Na ovu se liniju nadovezuje i određeni broj putnika iz Zagreba koji istim zrakoplovom sa zaustavljanjem u Splitu nastavljaju putovanje prema Zračnoj luci Fiumicino.

Split 16:05 - 17:10 Rim 18:00 - Split 19:10

S obzirom na to da je irski Ryanair prebacio svoje operacije s Ciampina na Fiumicino, te sada povezuje Zagreb s Fiumicinom direktnom linijom, iz Croatia Airlinesa smo dobili odgovor kako su vrlo zadovoljni trenutnim funkcioniranjem linije između Splita i Rima, koju očito koristi značajan broj putnika čak i u zimskom redu letenja.


Domaće linije Croatia Airlinesa

Osim linije između Zagreba i Splita na kojoj Croatia Airlines prometuje svakodnevno, dva do tri, a na određene dane i četiri puta tjedno, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u prodaji ima i druge domaće linije iz odnosno prema Splitu, no na svima je operater Trade Air:

  • linija Split - Dubrovnik - Split, dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom,

  • linija Split - Rijeka - Split, dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom,

  • linija Split - Pula - Split, dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,

  • linija Split - Osijek - Split (via Rijeka/Pula), četiri puta tjedno, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom.

Linije Croatia Airlinesa iz Splita u prosincu 2021.

Samo na tri međunarodne linije iz Splita, hrvatski će nacionalni avioprijevoznik u posljednjem mjesecu ove godine ponuditi ukupno 17.456 sjedala. Valja istaknuti kako se očekuje povećana potražnja upravo u vrijeme božićno - novogodišnjih blagdana, pa i na linijama prema odnosno iz splitske zračne luke.

Uz domaće linije prema Rijeci, Dubrovniku, Puli, Osijeku i Zagrebu, valja napomenuti i kratki povratak nizozemskog KLM-a u Split, koji će u vrijeme oko Božića i Nove godine nakratko obnoviti promet između Amsterdama i Splita.

bottom of page