top of page

Croatia odgodila početak operacija između Munchena i Rijeke, kreće linija iz Osijeka

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u posljednjih je nekoliko dana napravio više operativnih izmjena na nizu međunarodnih linija, pri čemu je došlo i do pomicanja početka prometovanja na sezonskoj liniji između Rijeke i Munchena.

Iako je Croatia Airlines prvotno planirala obnoviti liniju između Rijeke i Munchena od 01. svibnja s tri leta tjedno, to se ipak neće dogoditi. Naime, hrvatski je nacionalni avioprijevoznik otkazao sve letove na ovoj liniji za razdoblje od početka do sredine svibnja, pa je sada prvi let najavljen za 15.05.2022.


Iako su prvo bila planirana tri leta tjedno, Croatia Airlines dodatno je, do 07. lipnja, otkazala i sve letove prema rijeci utorkom, pa će do navedenog datuma prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.


Od 07. lipnja do kraja ljetnog reda letenja trenutno su planirana tri leta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje zrakoplovima tipa DashQ400 koji u floti hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika imaju kapacitet od 76 sjedala.


U usporedbi s prvom najavom, na liniji između Rijeke i Munchena Croatia Airlines sada nudi 1.368 sjedala manje, odnosno ukupno u cijelom ljetnom redu letenja 10.488 sjedala.


Kreće linija iz Osijeka za Munchen


Linija između Osijeka i Munchena koju je Croatia Airlines uvela 15. studenog prošle godine prometovala je do sredine siječnja. Privremeno je obustavljena zbog restriktivnih mjera koje su značajno utjecale na putničku potražnju no, kako smo ranije najavili, postignut je dogovor između Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa te će linija ponovno biti u prometu od 02. svibnja ove godine s dva leta tjedno, svakog ponedjeljka i petka.

Ono što i dalje nije riješeno jest mogućnost nastavka putovanja prema drugim odredištima u Europi i svijetu, odnosno, broj mogućih konekcija je razmjerno mali. Za uspješnost ove linije code-share ugovor s njemačkom Lufthansom je iznimno bitan.

bottom of page