top of page

Croatia Airlines povezuje Osijek s poznatim europskim čvorištem!

Updated: Sep 23, 2021

Zračna luka Osijek i Croatia Airlines sklopile su ugovor o poslovnoj suradnji koji za rezultat ima uvođenje međunarodne linije iz Zračne luke Osijek!

Nakon nešto više od godinu dana bez međunarodnih letova, Zračna luka Osijek ponovno će biti povezana s jednim europskim čvorištem! Croatia Airlines i uprava osječke zračne luke sklopile su ugovor o suradnji koji za rezultat ima uvođenje redovne međunarodne linije između Osijeka i Munchena! Croatia Airlines po prvi put u povijesti tvrtke uvodi ovu redovnu liniju iz Zračne luke Osijek.


Zračna luka Osijek već je više od godinu dana bez međunarodnih linija, podsjećamo, tek je nakratko, u ljeto 2020. godine Eurowings prometovao prema Osijeku. Od tada zračna luka bilježi samo povremene charter letove, dok se promet bazira isključivo na domaćim letovima Trade Aira i Croatia Airlinesa.


Kako ekskluzivno doznajemo, to će se promijeniti već 15. studenog ove godine kada će Croatia Airlines obaviti prvi let na liniji između Osijeka i Munchena koja će u prometu biti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom sa zrakoplovima tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Letovi će biti potvrđeni do sredine siječnja iduće godine.

Radi se o iznimno važnoj liniji s obzirom na to da Osijek trenutno nema međunarodnih letova, pa se na ovaj način putnicima omogućuje putovanje prema Munchenu, ali i presjedanje iz Munchena prema brojnim europskim i svjetskim destinacijama.


Novi direktor Zračne luke Osijek, Ivan Kos, od preuzimanja dužnosti radi na boljem pozicioniranju Osijeka te aktivno pregovara s potencijalnim avioprijevoznicima, pa bi već na proljeće ova zračna luka mogla imati više međunarodnih linija.


Zrakoplov Croatia Airlinesa neće biti baziran u Osijeku već će letjeti po W principu, Zagreb - Munchen - Osijek - Munchen - Zagreb, kao što je to slučaj na liniji između Rijeke i Munchena gdje je zrakoplov baziran u Splitu.


Nakon duljeg vremena iz Osijeka ponovno stižu dobre vijesti, nadamo se da će to prepoznati i putnici koji će korištenjem ove nove linije omogućiti njen razvoj u sljedećem razdoblju.


Podsjećamo, Osijek je uz ovu novu liniju Croatia Airlinesa, povezan još redovnim linijama Trade Aira sa Zagrebom, Pulom i Rijekom, a uz jedno zaustavljanje moguće je putovati prema Splitu te uz dva prema Dubrovniku kroz cijelu godinu.

Karte na novoj liniji Croatia Airlinesa između Munchena i Osijeka od sutra će biti dostupne za booking na web stranici Croatia Airlinesa po promotivnoj cijeni od 129 eura! Čestitke Croatia Airlinesu i upravi Zračne luke Osijek na ovoj liniji!


NOVO: Ugovor o suradnji je potpisan i karte su u prodaji po cijeni od 110 eura. Sve detalje možete pročitati OVDJE!

bottom of page