top of page

Croatia Airlines povećava broj letova za Kopenhagen!

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, članica Star Alliance grupacije, u prosincu povećava broj tjednih operacija između Zagreba i Kopenhagena.

Redovna linija Zagreb - Kopenhagen - Zagreb među prvima je vraćena u promet prošle godine nakon završetka lockdowna u Europi. Linija je bila u prometu svakodnevno u ljetnoj sezoni koja je sada iza nas, a Croatia Airlines je dodatno u ljetnom redu letenja prometovala i na redovnoj liniji između Splita i Kopenhagena.


Na početku zimskog reda letenja smanjen je broj tjednih operacija između Zagreba i Kopenhagena, no u prosincu će doći do povećanja u broju tjednih letova ali i u samom kapacitetu.


Naime, Croatia Airlines će u razdoblju od 29. studenog do 05. prosinca na ovoj liniji prometovati 5 puta tjedno, svaki dan osim utorka i subote, no čak 3 od 5 letova obavit će sa zrakoplovima tipa A319, značajno većeg kapaciteta u odnosu na DashQ400.

U razdoblju od 06. do 12. prosinca najavljeni su svakodnevni letovi, no s manjim zrakoplovima tipa DashQ400, dok je tjedan kasnije (13. - 19.12.) u najavi čak 6 letova s A319 te jedan sa DashQ400.


U tjednu od 20. do 26. prosinca najavljeno je 6 letova, Zagreb i Kopenhagen neće biti povezani samo na Božić, a četiri od šest letova obavit će se s A319. Od 27. do 31. prosinca najavljeno je 5 letova, pri čemu su trenutno tri leta planirana s A319.


Croatia Airlines će u razdoblju od 30. studenog do 31. prosinca obaviti 30 povratnih letova između Kopenhagena i Zagreba na kojima trenutno nudi gotovo 6.900 sjedala, većinu na zrakoplovima tipa A319. Radi se o pozitivnom iskoraku s obzirom na to da je u isto vrijeme prošle zime većina letova obavljena sa zrakoplovima manjeg kapaciteta tipa Q400.


bottom of page