top of page

Croatia Airlines ovog ljeta planira 33 međunarodne linije iz 4 zračne luke!

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik danas je u svom priopćenju za medije objavio plan međunarodnih linije iz hrvatskih zračnih luka u ljetnim mjesecima. Donosimo kratku analizu.

Croatia Airlines objavila je plan destinacija za ovu ljetnu sezonu s polaskom iz četiri Hrvatske zračne luke: Zagreba, Splita, Dubrovnika i Rijeke.

Najveći broj međunarodnih linija najavljen je iz glavnog središta kompanije, Zagreba, njih čak 14. Zatim slijedi Split, Dubrovnik te Rijeka.

Linije iz Zagreba

Croatia Airlines ovog će ljeta iz Zagreba prometovati prema čak 14 europskih odredišta. Većina najavljenih linija je već u prometu, no s početkom lipnja očekuje se povećanje broja tjednih operacija prema gotovo svim odredištima, kao i uvođenje redovnih linija prema Dublinu i Ateni.

Destinacije Croatia Airlinesa iz Zagreba

Izostale su određene destinacije prema kojima je Croatia Airlines u normalnim okolnostima prometovala iz Zagreba u ljetnom razdoblju, no kompanija ističe da je spremna reagirati na povećanje potražnje i prometovati na pojedinim linijama koje trenutno nisu u najavi ako to bude potrebno.

Linije iz Splita

Hrvatski nacionalni prijevoznik povećat će broj međunarodnih linija iz splitske zračne luke. Naime, najavljeno je čak 12 redovnih linija, pritom je najavljena i jedna nova - Croatia Airlines povezat će redovnom linijom Prag i Split jednim letom tjedno, subotom. Povratne karte na ovoj liniji trenutno su u prodaji po 970 kuna.


Uz Prag, u najavi su i redovne linije prema Beču, Berlinu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Kopenhagenu, Londonu, Lyonu, Münchenu, Parizu, Rimu i Zürichu.

Destinacije Croatia Airlinesa iz Splita
Linije iz Dubrovnika

Iako Croatia Airlines trenutno nema međunarodnih linija iz Dubrovnika, to će se promijeniti već ovog mjeseca kada će Dubrovnik ponovno biti povezan s Frankfurtom. Uz liniju prema Frankfurtu, Croatia će iz Dubrovnika nuditi direktne letove prema Ateni, Münchenu, Parizu, Rimu i Zürichu.

Destinacije Croatia Airlinesa iz Dubrovnika
Jedna linija iz Rijeke

Rijeka bi od početka lipnja ponovno trebala biti povezana sa Munchenom. Croatia Airlines na ovoj liniji planira tri leta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, a uz code-share s Lufthansom dostupan je i let subotom. Ovo je iznimno bitno za riječku zračnu luku koja ove godine nema najava novih linija (tek jedna iz Frankfurta), pa će Croatia Airlines omogućiti povezanost Rijeke s velikim europskim čvorištem kao što je Munchen.


Uz redovne linije, kompanija je već dulje vrijeme angažirana na charter linijama što se planira nastaviti i u ovoj ljetnoj sezoni, osobito na charterima s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Karte na svim navedenim linijama dostupne su za booking na službenoj stranici nacionalne aviokompanije, a red letenja za svibanj detaljno smo analizirali i objavili prije nekoliko dana, možete ga provjeriti OVDJE.


Croatia Airlines će sa 33 međunarodne linije iz odnosno prema četiri hrvatske zračne luke poduprijeti turistički sektor u Hrvatskoj i u ovoj ljetnoj sezoni za koju će, baš kao i prošle godine, biti iznimno važno imati dobru zračnu povezanost sa europskim odredištima.

bottom of page