top of page

Croatia Airlines ovog ljeta neće prometovati na određenim linijama

Kako nam je potvrđeno iz Croatia Airlinesa, kompanija ove sezone neće prometovati na tri međunarodne linije iz Zagreba na kojima inače prometuje u ljetnom redu letenja.

Razlog odustajanja od pokretanja tri sezonske međunarodne linije jest, naravno, smanjena potražnja i restrikcije koje određene države uvode kako bi spriječile širenje zaraze korona virusom.


Kompanija je 2017. godine napravila ekspanziju na skandinavskom tržištu, pokretanjem direktnih linija iz Zagreba prema Stockholmu, Helsinkiju i Oslu. Prve sezone, u ljeto 2017., kompanija je imala po 3 tjedna leta na linijama iz Zagreba prema Stockholmu i Helsinkiju, te 2 tjedna leta prema Oslu, dok je prošlog ljeta na sve tri spomenute linije prometovala 3 puta tjedno. Na linijama su korišteni zrakoplovi tipa Canadair CRJ-1000 koje je Croatia Airlines uzimala u kratkoročni najam od španjolske regionalne aviokompanije Air Nostruma.


Kompanija je donijela odluku te se linije Zagreb - Stockholm, Zagreb - Helsinki i Zagreb - Oslo u potpunosti ukidaju za ovu ljetnu sezonu. Još uvijek se razmatra hoće li se ovog ljeta uvesti direktna linija između Zagreba i Bukurešta.


Sve ostale linije (cjelogodišnje i sezonske) trebale bi ponovno biti aktivne u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, kompanija još uvijek razmatra datume uvođenja istih što prvenstveno ovisi o razvoju epidemiološke situacije u svakoj destinaciji, restrikcijama pojedinih država te samoj potražnji.

bottom of page