top of page

Croatia Airlines trenutno obustavila prodaju prema Sofiji i Podgorici iz Zagreba

Updated: May 7, 2020

Kako nam je potvrdio glasnogovornik Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik trenutno je obustavio prodaju karata na novim sezonalnim linijama iz Zagreba prema Sofiji i Podgorici.

Photo: croatiaairlines.com

Prvotni je plan bio započeti s ove dvije nove linije od početka svibnja, zatim je početak odgođen na lipanj, no planirane nove destinacije sada su stavljene izvan prodaje.


Originalno, linije iz Zagreba prema Sofiji i Podgorici trebale su prometovati 3 puta tjedno, zrakoplovom DashQ400 kapaciteta 76 sjedala.


Povlačenje iz prodaje ove dvije nove linije zapravo je i logičan potez u godini u kojoj se općenito očekuju loši rezultati u avioindustriji. Uzevši u obzir pokretanje novih linija kojima je uvijek potrebno određeno vrijeme za “uhodavanje” na tržištu, Croatia Airlines napravila je pametan potez i time preduhitrila otvoren booking na novim linijama koji bi zasigurno bio ispod očekivanja.


Obnova ostalih međunarodnih letova aviokompanije, kao i opseg letenja u europska odredišta, prilagodit će se razvoju epidemiološke situacija i odlukama nadležnih javnozdravstvenih i zrakoplovnih institucija.


Croatia Airlines nastavlja dnevno povezivati Zagreb s Frankfurtom, a od 11. svibnja uvode se i dva dnevna leta između Zagreba i Splita te Zagreba i Dubrovnika.

bottom of page