top of page

Croatia Airlines od danas ponovno prometuje na liniji Munchen - Rijeka!

Croatia Airlines danas je (06. kolovoza) ponovno uspostavila promet na liniji Munchen - Rijeka. Jedina je to linija hrvatske nacionalne aviokompanije iz Zračne luke Rijeka.

photo: Rijeka Airport/FB

Zrakoplov tipa DashQ400 (reg. oznake 9A-CQF) Croatia Airlinesa letio je danas u Zračnu luku Rijeka iz Munchena u 11 sati i 17 minuta, čime je ponovno uspostavljen promet na ovoj liniji koja do sada nije prometovala zbog pandemije COVID-19.


Na prvom dolaznom letu ove ljetne sezone bilo je 30 putnika (popunjenost putničke kabine od 39%), dok je put Munchena iz Rijeke otputovalo 22 putnika.


Croatia Airlines - red letenja za kolovoz 2020.


Croatia Airlines od danas će tako povezivati ova dva grada svakog četvrtka i nedjelje, a letovi su trenutno dostupni do 27. rujna ove godine. Podsjećamo, prije izbijanja pandemije hrvatski nacionalni avioprijevoznik na ovoj liniji prometovao je 3 puta tjedno, dodatno i utorkom, što ovog ljeta neće biti slučaj.


Njemačka Lufthansa, koja je prema Rijeci u ljetnom redu letenja prometovala jednom tjedno (subotom), također neće obnoviti promet prema Kvarneru, no iz kompanije nam je potvrđeno kako je plan ponovno uspostaviti promet prema Rijeci u ljetnoj sezoni 2021.


bottom of page