Croatia Airlines obnovila liniju između Osijeka i Munchena

Današnjim letom Croatia Airlinesa na međunarodnoj liniji OU4431 München - Osijek počelo je cjelogodišnje zračno povezivanje istoka Hrvatske sa svijetom. Letovi hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika na liniji München - Osijek od danas su na raspolaganju putnicima tijekom cijele godine, dvaput na tjedan – ponedjeljkom i petkom. Na liniji će prometovati zrakoplov Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala.

Croatia Airlines ovu je liniju uspostavio u zimu 2021. godine, prvi put u povijesti tvrtke, a na inicijativu Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, TZ Osječko – baranjske županije, TZ grada Osijeka i Zračne luke Osijek. Letovi su obavljani od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja ove godine, a zahvaljujući izvrsnoj suradnji svih sudionika u ovom projektu, ostvarenim rezultatima te kvalitetnoj tržišnoj potražnji za letovima otvoren je prostor za unapređenje linije te je dogovoreno da linija postane cjelogodišnja.

Ovim zajedničkim projektom kreirana je nova i kvalitetna usluga, koja pruža izravnu zračnu povezanost istoka Hrvatske s inozemstvom, a putnicima na ovoj liniji pružaju se i mogućnosti priključnih letova iz Münchena u odredišta diljem svijeta.


Uvođenje cjelogodišnje linije Osijek – München sastavni je dio ovogodišnjeg reda letenja Croatia Airlinesa u sklopu kojeg tvrtka planira izravno povezivati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, a pritom će zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika ukupno letjeti na 41 međunarodnoj liniji.